Hlavní obsah

Messi vyšel po osmi zápasech střelecky naprázdno. Fanoušci Barcelony jsou vyděšeni: Co se s ním děje?

Barcelona/Praha

Stačilo, aby se po osmi ligových zápasech v řadě, v nichž se Messi pokaždé zapsal mezi střelce, vyšel hvězdný Argentinec jednou naprázdno a je z toho poprask. Fotbalové Španělsko řeší, co se s ním děje a proč se v utkání 23. kola La Ligy proti Atlétiku Bilbau nedokázal střelecky prosadit. Zranění? Únava z přílišné zátěže, kterou na něho trenér Ernesto Valverde naložil? Nebo snad pokles formy?

Sestřih utkání 23. kola La Ligy Bilbao - BarcelonaVideo: DIGI Sport

 
Článek

Kouč Barcelony svou hvězdu samozřejmě po bezbrankové partii na stadionu San Mames v Bilbau bránil.

„Skončila naše série, skončila i Lionelova," připomínal, že bezgólový výsledek utnul i dlouhou řadu 37 ligových zápasů, v nichž jeho mužstvo zaznamenalo alespoň jednu branku. Ta začala 11. února loňského roku v Getafe a až Bilbao s ní skoncovalo.

„Bylo velmi těžko prolomit obranný val, který domácí postavili před brankářem Herrerínem," připomínal trenér Barcelony, že defenziva Bilbaa byla opravdu neprostupná, takže ani Messi si s ní nedokázal poradit.

A to na rozdíl od semifinále Královského poháru s madridským Realem nastoupil tentokrát na celých devadesát minut.

Messi nezvykle kazil

V 666 utkání, v němž oblékl dres Barcelony, to však nebyl on, což připomínali všichni experti. Zkazil nejvíc přihrávek i individuálních akcí ze všech hráčů katalánského týmu, jeho spolupráce se Suárezem nefungovala jako jindy, gólově se neprosadil.

„Leo je v pořádku a hrál na sto procent," popřel kouč Valverde, že by snad Messiho limitovalo zranění stehenního svalu.

Barcelona bude moc a moc potřebovat, aby byl v následujících dnech a týdnech. Už příští týden ji čeká první osmifinále Ligy mistrů s francouzským Lyonem a hned poté dvě prestižní konfrontace s madridským Realem. Nejprve v odvetném semifinále Královského poháru, 2. března pak v ligovém El Clásicu.

Reklama

Související témata: