Hlavní obsah

Sevilla - Barcelona 2:4Fantastický Messi hattrickem vyškolil brankáře Vaclíka

Aktualizováno

Fotbalisté Sevilly podlehli v 25. kole španělské ligy doma Barceloně 2:4, přestože dvakrát vedli. Český brankář Tomáš Vaclík inkasoval tři branky od Lionela Messiho, hvězdný Argentinec navíc na čtvrtý gól přihrál Suárezovi. Barcelona si pojistila vedoucí příčku, soupeř Slavie v Evropské lize naopak přišel o čtvrté místo, na které se po výhře 2:1 nad Vallecanem posunulo Getafe.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Lionel Messsi překonává Tomáše Vaclíka

Článek
Fotogalerie

Sevilla vstoupila do utkání aktivně a v 22. minutě její hráči ukázkově vyřešili přečíslení tři na dva. Na konci akce byl Navas, který křížnou střelou překonal Ter Stegena. O čtyři minuty později ale vyrovnal parádní ránou z voleje Messi.

Ještě do konce poločasu domácí znovu vedli. Sarabia vrátil z pravého křídla míč pod sebe a jeho přihrávku zužitkoval umístěnou střelou Mercado. V 67. minutě ale Vaclík založil nepřesnou rozehrávkou protiútok Barcelony, na jehož konci se Messi svou slabší pravačkou přesně trefil pod břevno.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Barcelonští fotbalisté se radují z branky

Pětinásobný držitel Zlatého míče dovršil svůj jubilejní padesátý hattrick v kariéře v 85.minutě, kdy se po zblokované střele dostal sám před Vaclíka a jemným obloučkem vstřelil svou 25. ligovou branku v sezoně.

Proti Seville se mu tradičně daří, celkem jí dal už 28 gólů, víc než kterémukoli jinému klubu. V nastaveném čase přidal katalánský velkoklub čtvrtý zásah, Messiho přihrávku za obranu zužitkoval Suárez.

FC Sevilla
Vaclík - Mercado (51. Vázquez), Kjaer, Gómez - Navas, Rog (62. Mesa), Banega, Wöber (58. Amadou) - Sarabia - Ben Yedder, Promes.

Bilbao vyhrálo baskické derby proti Eibaru 1:0 a přeskočilo ho v tabulce. Athletic je po nepovedeném úvodu sezony už na osmém místě a na pohárové příčky ztrácí čtyři body.

Jediný gólový okamžik zápasu přišel už po 42 sekundách hry. Raúl García si počkal na Berchichovu zpětnou přihrávku a nekompromisně zakončil pod břevno. Španělský záložník vstřelil nejrychlejší gól Bilbaa za posledních devatenáct let.

Španělská fotbalová liga - 25. kolo:
Getafe - Vallecano 2:1 (28. Mata, 68. Molina - 58. De Tomás)
FC Sevilla - FC Barcelona 2:4 (22. Navas, 42. Mercado - 26., 67. a 85. Messi, 90.+3 Suárez)
Alavés - Vigo 0:0
Bilbao - Eibar 1:0 (1. García)

Reklama

Související témata: