Hlavní obsah

Beckham zase hrál za Real a hned dal gól

MADRID

Anglický fotbalista David Beckham při svém návratu do sestavy Realu Madrid pomohl brankou k výhře 2:1 na hřišti San Sebastianu. Real tak po dvou prohrách za sebou opět zvítězil a nadále tak může bojovat o titul. Na vedoucí Barcelonu ztrácí dva body, ale má o jedno odehrané utkání více.

Článek

Beckham poté, co na začátku ledna oznámil odchod po sezóně do Los Angeles, si už ve španělské lize neměl zahrát ani jediný zápas, ale trenér Capello po špatných výsledcích nakonec změnil názor. Rozhodl se ho zařadit do základní sestavy proti San Sebastianu a bývalý kapitán anglické reprezentace se mu za to odvděčil vyrovnávacím gólem na 1:1, když se prosadil tradičně z přímého kopu.

Tři body pak těsně po nástupu do druhé půle Realu zajistil kanonýr Van Nistelrooij, který při centru ze strany předskočil špatně vybíhajícího brankáře Brava a hlavou zavěsil.

Sevilla Barcelonu nepředstihla

Fotbalisté Sevilly promarnili příležitost minimálně na chvíli předstihnout v čele španělské ligy Barcelonu, když v sobotu pozdě večer remizovali v derby s Betisem 0:0.

Čtrnáctý tým tabulky měl dokonce blíže k vítězství, ale brazilský útočník Robert ve 12. minutě neproměnil penaltu. Další velkou šanci zahodil stejný hráč v závěru zápasu, kdy jen nastřelil gólmana Palopa. Derby provázely výtržnosti fanoušků, kteří v úvodu utkání na brankáře FC Sevilla házeli lahve a sudí na čas přerušil hru.

Fotbalisté Valencie nevyužili možnost vrátit se na třetí místo v tabulce, když nezvládli druhý poločas v Getafe a prohráli vysoko 0:3. Getafe se povedl vstup do druhé půle zásluhou Cotela, který se prosadil několik sekund po výkopu. Spoluhráči ho rychlou kombinací uvolnili a Cotelo mířil přesně k tyči. Valencia se následně vrhla do útoku, ovšem její ofenzivní hru domácí potrestali dalšími dvěma zásahy.

Překvapením skončil duel mezi čtrnáctou Mallorkou a šestou Zaragozou. Favorizovaní hosté se sice zásluhou svého kanonýra Milita dostali do vedení, ovšem domácí Nunez v zápětí srovnal a šest minut před koncem rozhodl o výhře Mallorky Jankovič.

Fotbalisté Barcelony porazili 2:0 Santander a na tři body se odpoutali od druhé Sevilly. Úřadujícím mistrům zařídil vítězství ve 22. kole po přestávce hvězdný Ronaldinho - skóre nejprve otevřel přesnou střelou k tyči z trestného kopu a druhý gól přidal hlavou.

Španělsko - 22. kolo:
San Sebastian - Real Madrid 1:2 (8. Aranburu - 37. Beckham, 48. Van Nistelrooij), Betis Sevilla - FC Sevilla 0:0, Tarragona - Pamplona 2:3 (32. Portillo, 59. Navas - 72. a 75. Soldado, 11. Cuellar), Vigo - Espaňol Barcelona 0:2 (24. Garcia, 57. Pandiani), Getafe - Valencia 3:0 (46. Coleto, 58. Güiza, 79. Nacho), Levante - Huelva 2:1 (16. a 42. Salva - 55. Sinama-Pongolle z pen.), Mallorca - Zaragoza 2:1 (57. Nunez, 84. Jankovič - 55. D. Milito), Villarreal - La Coruňa 0:2 (20. vlastní Senna, 79. Verdu), Barcelona - Santander 2:0 (51. a 66. Ronaldinho).
Tabulka a statistiky soutěže

Reklama

Související témata: