Hlavní obsah

Eto'o bude vysvětlovat, proč nechtěl jako náhradník na trávník

MADRID

Trenér fotbalistů Barcelony Frank Rijkaard očekává vysvětlení od svého útočníka Samuela Eto'a, který v závěru nedělního ligového zápasu odmítl nastoupit jako náhradník. Barcelona díky dvěma Ronaldinhovým brankám porazila Santander 2:0. Úspěch katalánského velkoklubu ale zastínil ve španělských médiích vzdor kamerunského útočníka.

Článek

Eto'o se vrací k fotbalu po čtyřměsíční pauze zaviněné zraněním kolena, do zápasu ale nakonec nezasáhl, ačkoliv jej chtěl trenér na poslední minuty na hřiště poslat. "Rozcvičoval se, ale pak řekl mému asistentovi, že nechce nastoupit. Škoda, musíme si o tom promluvit," řekl kouč Rijkaard na tiskové konferenci po zápase.

Rozhlasové stanici Cadena Ser pak vysvětlil, že s hodnocením situace počká na názor africké hvězdy svého týmu. Kamerunec se už nicméně nechal v médiích slyšet, že se vzepřel, protože mu byla v poločase slíbena půlhodina hry.

Za Eto'a se v této chvíli postavil i klubový prezident Joan Laporta. "Samuel se čtyři měsíce trápil a potřebuje hrát a dávat góly. Musíme stát za ním. Rijkaard je odborník na tyto situace a ví, jak je řešit," uvedl.

Eto'o si v září zranil koleno a poprvé nastoupil 4. února, kdy odehrál posledních pět minut zápasu s Pamplonou.

Reklama

Související témata: