Hlavní obsah

Beckham nezradil, kouč ho chválí

MADRID/PRAHA

Bývalý kapitán anglické fotbalové reprezentace David Beckham se vrátil do sestavy Realu Madrid ve velkém stylu. Gólem z přímého kopu z 18 metrů k tyči výrazně přispěl k výhře 2:1 v San Sebastiánu. Kouč Fabio Capello, který ho ještě před pár dny nenáviděl a nazýval zrádcem, na něj nešetřil slovy chvály.

Článek

Možná i proto, že mu vítězství zřejmě zachránilo židli. "Je pravda, že jsem veřejně několikrát říkal, že David nedává moc gólů z trestných kopů. Teď musím přiznat, že dal moc důležitý gól. Jsem šťastný, že mu to vyšlo," prohlásil italský trenér pro BBC. "Je to krásný pocit se zase vrátit. Období bezmoci, kdy jsem chtěl pomoci týmu, ale nemohl, bylo těžké," řekl Beckham.

Capello chtěl původně hráče odstavit poté, co se dohodl na letním odchodu do klubu americké MLS Los Angeles Galaxy. Capello se nechal slyšet, že si pod ním Beckham už do konce sezóny nezahraje. Na nátlak spoluhráčů a možná i vedení klubu však vzal anglického záložníka na milost a postavil ho do základní sestavy.

"Inteligentní lidé by měli své chyby napravovat. Beckham si prostě návrat do týmu zasloužil. Odehrál skvělý zápas a patří mu moje důvěra," chválil Capello.

Pro Beckhama to byl třetí gól v sezóně a teprve sedmý zápas v základní sestavě. Dokázal, že s ním jde hra Realu nahoru. Museli to přiznat všichni. "David byl fantastický. Jeho výkonnost je nepochybná. Jsem za něj strašně šťastný," řekl nizozemský útočník Ruud van Nistelrooij.¨

Ten zajistil Realu pohotovou hlavičkou výhru. "Když člověk měsíc nehraje, není lehké se vrátit v obvyklé formě. David to dokázal. Makal naplno v tréninku a jeho gól byl klíčový. S Beckhamem budeme silnější," dodal van Nistelrooij.

Reklama

Související témata: