Hlavní obsah

Trenér Barcelony Rijkaard stále čeká na Eto'ovu omluvu

BARCELONA

Trenér fotbalistů Barcelony Frank Rijkaard podle španělských médií nadále čeká na omluvu útočníka Samuela Eto'a, jenž v nedělním utkání proti Santanderu odmítl nastoupit na poslední čtyři minuty. Deník El País uvedl, že kamerunský střelec kvůli tomu trénoval odděleně od zbytku týmu. Oficiálně to však bylo kvůli potížím s kolenem.

Článek

Rijkaard po nedělním zápase oznámil, že o tom, jak se s celou situací vypořádá, se rozhodne až po rozmluvě s Eto'em. K té však zatím podle všeho nedošlo. Média již spekulují o tom, že Eto'o přijde o příští zápas s Valencií a také o útočníkově možném odchodu. Hráč se totiž nehodlá s Rijkardovým postojem smířit a naopak trenéra podrobil ostré kritice.

"Je to podraz jít na tiskovou konferenci a říct, že nechci hrát. Je to spor mezi dvěma lidmi, jestli je chlap, měl mi to říct do očí," řekl na úterní tiskové konferenci Eto'o. "Pokud chcete vědět, jak to doopravdy bylo, běžte se zeptat jeho," dodal Kamerunec. Podle něj celý incident zveličila média, která straní protivníkům současného klubového vedení.

Šestadvacetiletý útočník se vrací k fotbalu po čtyřměsíční pauze zaviněné zraněním kolena z utkání Ligy mistrů proti Brémám. Zatím odehrál pět minut proti Osasuně na začátku února. Tentokrát měl nastoupit rovněž na závěr zápasu, což podle Rijkaarda odmítl.

Měl hrát půl hodiny

Nejlepší střelec minulé sezóny španělské ligy tak měl učinit poté, co mu asistent trenéra Eusebio Sacristan čtyři minuty před koncem oznámil, ať se připraví nastoupit. To se již hrálo za rozhodnutého stavu 2:0 po dvou brankách Ronaldinha. Eto'ovo vysvětlení pro média znělo, že mu trenér slíbil odehrát půl hodiny.

Podle brankáře Barcelony Víctora Valdése, který v zápase se Santanderem chytil za bezbrankového stavu penaltu, by měl být Eto'o trpělivější. "Je to silná osobnost a velmi touží hrát, to je pochopitelné. Ale měl by k tomu přistupovat rozumně," řekl Valdés.

Eto'o dal za Barcelonu od svého příchodu z Mallorky v roce 2004 celkem 68 branek. V posledních třech letech byl zvolen nejlepším fotbalistou Afriky a v anketě FIFA o nejlepšího hráče světa skončil v roce 2005 třetí.

Reklama

Související témata: