Hlavní obsah

Hráči přemlouvají Rijkaarda, aby z Barcelony neodcházel

Poté, co španělská média přinesla zprávu, že se kouč Frank Rijkaard údajně rozhodl po sezóně odejít z Barcelony, vzali záležitost do rukou fotbalisté katalánského klubu. Záložník Xavi prohlásil, že se spoluhráči začali trenéra přemlouvat, aby zůstal. "Já a ostatní kluci z týmu chceme, aby neodcházel," řekl Xavi španělské rozhlasové stanici RBK.

Článek

"Má v kabině pořádek a celý tým stojí za ním. Je to ten typ trenéra, který vám vždycky pomůže a kdykoli se na něj můžete spolehnout. A navíc je to odborník," připomněl záložník, že od roku 2003, kdy Rijkaard přišel do Barcelony, klub dvakrát vyhrál španělskou ligu a loni Ligu mistrů.

Důvod, proč Rijkaard údajně chce klub opustit, jsou zvyšující se rozbroje v kabině. Poslední kapkou prý byl jeho konflikt s útočníkem Samuelem Etooem, který odmítl nastoupit na posledních pár minut při utkání se Santanderem a následně se pohádal se spoluhráčem Ronaldinhem.

Podle agentury Reuters jsou možnými kandidáty na Rijkaardovo místo současný kouč nizozemské reprezentace Marco van Basten, Juande Ramos ze Sevilly a Bernd Schuster, který vede Getafe.

Reklama

Související témata: