Hlavní obsah

Rijkaard prý zůstane v Barceloně i příští sezónu

BARCELONA

Nizozemský fotbalový kouč ve službách Barcelony Frank Rijkaard oznámil, že pro katalánský velkoklub bude pracovat i v příští sezóně. Ukončil tak spekulace, podle kterých měl Nou Camp po letošním ročníku opustit kvůli údajným rozbrojům v kabině a sporům s kamerunským útočníkem Samuelem Eto´em. Rijkaard ale tvrdí, že v týmu bude působit dál.

Článek

"Zůstávám v Barceloně," citoval Rijkaarda deník Marca. "Kdybych měl v plánu Barcelonu opustit, nejprve to řeknu prezidentovi Laportovi a sportovnímu řediteli Begiristainovi. Ti by si to zasloužili vědět jako první," uvedl Rijkaard, který letos s Barcelonou útočí na třetí ligový titul za sebou. Navíc v loňské sezóně dovedl Barcelonu i k triumfu v Lize mistrů. Na Nou Camp přišel v roce 2003 a má zde smlouvu až do roku 2009.

O Rijkaardově setrvání na lavičce Barcelony se začalo mluvit ve chvíli, kdy se na veřejnosti začaly propírat jeho vztahy s kanonýrem Eto´em. Ten odmítl nastoupit na závěrečné minuty do posledního utkání se Santanderem, navíc se prý pohádal s největší hvězdou týmu Ronaldinhem.

Když se ale hráči Barcelony dozvěděli o tom, že Rijkaard možná u mužstva skončí, okamžitě se za něj postavili. "Já a ostatní kluci z týmu chceme, aby neodcházel. Má v kabině pořádek a celý tým stojí za ním. Je to ten typ trenéra, který vám vždycky pomůže a kdykoli se na něj můžete spolehnout. A navíc je to odborník," prohlásil záložník Xavi.

Budoucnost Eto´a v barcelonském týmu ale na rozdíl od té Rijkaardovy vypadá nejistě. Kamerunský kanonýr, který letos většinu sezóny ztratil kvůli zranění kolena, s mužstvem neodcestoval k nedělnímu utkání na hřiště čtvrté Valencie. "Říkal mi, že se jeho fyzická kondice zlepšuje, ale momentálně upřednostňuje zůstat v Barceloně. Bude pracovat na tom, aby se dostal do své bývalé formy," řekl Rijkaard.

Reklama

Související témata: