Hlavní obsah

Beckham viděl červenou kartu, Capello se jej zastal

PRAHA

Problémy s koncovkou nadále provázejí fotbalisty Realu Madrid, kteří v 23. kole španělské ligy hráli s Betisem Sevilla bez branek. Real se střelecky neprosadil hned ve třech z posledních čtyř utkání. Soupeřova brankáře překonal jen v minulém zápase se San Sebastianem, kdy pomohl návrat Davida Beckhama do sestavy.

Foto: (AP Photo/Bernat Armangue)

David Beckham (vpravo) při potyčce s protihráčem z Realu Betis.

Článek

Tentokrát však anglický fotbalista svému týmu nepomohl. Naopak svůj 150. zápas za "Bílý balet" zakončil v poslední minutě vyloučením. Trenér Realu Fabio Capello se ale Davida Beckhama zastal.

"Letos nám rozhodčí moc nepomáhají," citovala italského kouče agentura Reuters. "Jako první byl faulován David a také si myslím, že sudí nemusel hned vytáhnout červenou kartu," zastal se kouč někdejšího kapitána anglické reprezentace.

Capello se nečekaně zastal Beckhama

Angličan byl poslán do šaten bez předchozího "žlutého" varování. "Už jsem ten zákrok viděl v televizi a myslím si, že byl jen na žlutou," uvedl Capello po utkání.

Beckhamův návrat do sestavy Realu tak neměl příliš dlouhého trvání. Jednatřicetiletý Angličan poté, co na začátku ledna oznámil letní odchod do Los Angeles, si už ve španělské lize neměl zahrát ani jediný zápas, ale trenér Capello po špatných výsledcích nakonec změnil názor.

Rozhodl se ho zařadit do základní sestavy v utkání minulého kola proti San Sebastianu a Beckham se mu za to odvděčil gólem z přímého kopu. Kvůli vyloučení ze zápasu s Betisem si však minimálně v dalším zápase sedne opět jen na tribunu.

Milito vstřelil již patnáctý gól

Ve druhém sobotním utkání porazila Zaragoza Militovým gólem z dvaatřicáté minuty Villarreal. Byla to pro něj již 15. branka v sezóně a to poměrně snadná - doklepl totiž do sítě od tyče odraženou střelu Zapatera. Zaragoza zůstává šestá, ale na dva týmy před sebou, Valencii a Atlético ztrácí jen bod.

Milito má v pořadí kanonýrů španělské ligy na kontě pouze o jednu branku méně než nejlepší střelec soutěže Frederic Kanoute ze Sevilly.

Španělsko - 23. kolo:
Real Madrid - Betis Sevilla 0:0, Zaragoza - Villarreal 1:0 (32. Milito).
Statistiky a tabulku španělské ligy najdete ZDE:

Reklama

Související témata: