Hlavní obsah

Fotbalisté Barcelony prohráli ve Valencii, ale dál vedou ligu

Fotbalisté vedoucí Barcelony v neděli prohráli ve španělské lize 1:2 ve Valencii, která se tak na třetím místě tabulky znovu zapojila do boje o titul. Krátce po poločase překonali obranu hostů nejprve Miguel Angel Angulo a pak i David Silva, až v nastaveném čase snížil z přímého kopu Ronaldinho.

Článek

To už oba týmy hrály o deseti, po potyčce v 62. minutě dostali červené karty domácí kapitán David Albelda a barcelonský záložník Deco. V hostujícím týmu chyběl kamerunský útočník Samuel Eto'o, který v minulém kole odmítl nastoupit jen na poslední čtyři minuty. Tentokrát nebyl ve výpravě na vlastní žádost, údajně kvůli zranění.

Svým patnáctým gólem v sezóně zařídil argentinský útočník Diego Milito fotbalistům Zaragozy vítězství 1:0 nad Villarrealem, po němž si pojistili šesté místo v tabulce. Milito má na kontě o tři branky méně než nejlepší střelec soutěže Frederic Kanoute ze Sevilly, který dvěma zásahy pomohl svému týmu k výhře 3:1 nad Atlétikem Madrid. Sevillu a Barcelonu dělí v čele jen rozdíl skóre.

Utkání mezi fotbalisty Santanderu a Tarragony se rozhodlo až v závěrečné půlhodině. Nejprve se do vedení dostal poslední tým tabulky, ovšem Santander během několika vteřin srovnal po brance Scaloniho. To hráči Tarragony otřáslo a za dalších sedm minut si vstřelil vlastní branku Matellan. Santander pak přidal ještě dva zásahy, Colsa a Žigič upravili skóre až na konečných 4:1 pro domácí.

Celta Vigo, bojující o záchranu, se v zápase s Pamplonou dostala do vedení již v druhé minutě po trefě brazilského útočníka Baiana a svůj náskok udržela až do konce. V tabulce je tak osmnáctá, ovšem drží kontakt s týmy před sebou: na čtrnácté místo ztrácí jen bod.

Španělsko - 23. kolo:
Zaragoza - Villarreal 1:0 (32. Milito), Bilbao - Getafe 2:0 (30. a 51. Aduritz), Espaňol Barcelona - Mallorca 3:1 (29. a 79. Garcia, 90.+4 Costa - 44. Jankovič), Huelva - San Sebastian 1:0 (49. Beto), La Coruňa - Levante 0:0, Pamplona - Vigo 0:1 (2. Baiano), Santander - Tarragona 4:1 (60. Scaloni, 67. vlastní Matellan, 76. Colsa, 83. Žigič - 59. Grahn), Valencie - Barcelona 2:1 (52. Angulo, 55. Silva - 90+2. Ronaldinho), Sevilla - Atlético Madrid 3:1 (15. a 73. Kanoute, 22. Alves - 82. Ibanez).
Statistiky a tabulku španělské ligy najdete ZDE:

Reklama

Související témata: