Hlavní obsah

Trenér Capello má v Madridu důvěru jen na dva zápasy

MADRID

Sportovní ředitel fotbalistů Realu Madrid Predrag Mijatovič odmítl spekulace o odvolání trenéra Fabia Capella. Zároveň ale dodal, že italský kouč má jistou pozici zatím jen pro příští dva zápasy.

Foto: Sergio Perez

Gesto trenéra Fabia Capella k fanouškům.

Článek

Capello tak má jistotu setrvání jen pro úterní duel Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov a sobotní madridské derby s Atlétikem. Pak se klubové vedení rozhodne, zda šedesátiletého Itala ponechá ve funkci.

"Spekulace o jeho odvolání vnímám jako snahu poškodit náš klub a psychicky jej rozhodit. Je to náš trenér a my mu zatím věříme," řekl Mijatovič místnímu radiu Punto a dodal, že doufá v Capellovo setrvání. Zároveň však připustil i možnost trenérova odvolání. "Působení nás všech závisí na výsledcích," uvedl Mijatovič.

V posledních dnech sílí spekulace o tom, že vedení Realu ztrácí s Capellem trpělivost. Slavný klub je v tabulce španělské ligy až čtvrtý a mezi hráči a trenérem údajně panuje značné napětí. Sportovní deník Marca v pondělí dokonce informoval o tom, že klub a trenér se už dohodli na ukončení smlouvy a ladí se jen detaily.

Poslední kapkou měl být údajně spor mezi Capellem a klubovým prezidentem Ramónem Calderónem, který kouče nabádal, aby dal více prostoru mladým hráčům. Pokud by Capello opravdu skončil, hledal by Real od června 2003 nového trenéra už posedmé.

Reklama

Související témata: