Hlavní obsah

V utkání Sevilly s Barcelonou padly tři červené karty

Zápas o titul se vším všudy v sobotu předvedli fotbalisté Sevilly a Barcelony. Ve šlágru španělské ligy loňský vítěz Ligy mistrů prohrál na hřišti držitele Poháru UEFA 1:2 a přišel tak o první příčku, na kterou se o bod dostala právě Sevilla.

Článek

Zápas pro Barcelonu nemohl začít lépe. Díky Ronaldinhovi šla už ve 14. minutě do vedení. Všechno vypadalo ještě růžověji, když v 28. minutě dostal červenou kartu domácí obránce Aitor Ocio a hosté kopali penaltu. Jenže brazilský záložník ji nedal a začal tak hororový večer pro hráče katalánského celku. Šest minut před přestávkou se totiž Seville i v deseti podařilo vyrovnat, když se trefil Alexandr Keržakov.

Černý barcelonský zápas ale ještě zdaleka nekončil. V 60. minutě otočil skóre na stranu domácích Daniel Alves a dvě minuty nato se počet hráčů na trávníku vyrovnal, když dostal červenou kartu Ludovic Giuly. Definitivně pak naději Barcelony na vyrovnání pohřbil jedenáct minut před koncem obránce Gianluca Zambrotta, jenž byl po druhé žluté kartě rovněž vyloučen.

Gól Fernanda Morientese udržel fotbalisty Valencie ve hře o titul. Bývalý útočník Liverpoolu a Realu Madrid zařídil v 67. minutě střelou z voleje po centru Huga Viany vítězství 1:0 nad Celtou Vigo. Ta je v tabulce na šestnáctém místě, jediný bod nad sestupovým pásmem. Valencie ztrácí na lídra ze Sevilly čtyři body.

Španělsko - 25. kolo:
FC Sevilla - FC Barcelona 2:1 (39. Keržakov, 60. Alves - 14. Ronaldinho), Valencie - Vigo 1:0 (67. Morientes).

Reklama

Související témata: