Hlavní obsah

Real Madrid jen remizoval 1:1 s Getafe a v boji o titul ztrácí

MADRID

Další ztrátu utrpěli fotbalisté Realu Madrid, když v 25. kole španělské ligy jen remizovali 1:1 s Getafe. Realu tak patří čtvrtá pozice o dva body za třetí Valencií a šest bodů za vedoucí Sevillou. Getafe je sedmé.

Článek

Do zápasu vstoupilo lépe Getafe, během úvodních minut si vytvořilo hned několik šancí a dokonce nastřelilo břevno. Trenér Realu Capello pak udělal změny v rozestavení a jeho tým se dostal do hry. Prosadilo se však Getafe, když rychlý protiútok zakončil přesnou střelou Güiza. Real se poté ještě více vrhl do útoku, ovšem Beckham, který zápas nedohrál kvůli svalovému zranění, nastřelil jen břevno.

Přesto se domácí dočkali vyrovnání. Hostující brankář Abbondanzieri fauloval aktivního Robinha a následnou penaltu proměnil Van Nistelrooij. Po změně stran se oba soupeři dostali do několika šancí, ovšem remízový stav již žádný ze střelců nezměnil. Getafe tak má s Realem lepší vzájemnou bilanci, neboť ho v podzimní části doma porazilo.

Fotbalisté Zaragozy museli o výhru 3:2 nad posledním San Sebastianem těžce bojovat. Hosté šli do vedení po brance Herrery, ovšem Aimar s kanonýry Militem a Ewerthonem skóre otočili. San Sebastian pak v nastavení již jen snížil. Zaragoza se tak dostala na páté místo v tabulce mezi oba madridské celky.

Atlético ji mohlo znovu předstihnout, ale prohrálo 0:1 na hřišti Huelvy. Zápas rozhodl gólem z penalty v 10. minutě francouzský útočník Sinama-Pongolle, jenž vzápětí při stejné situaci neuspěl. V poslední minutě ho napodobil na druhé straně Costinha a promarnil šanci na vyrovnání.

Již sedm utkání po sobě neprohráli fotbalisté Betisu Sevilla, když tentokrát porazili La Coruňu 1:0. Jedinou branku zápasu obstaral Fernando, který se prosadil deset minut před koncem. Betis stoupá tabulkou a aktuálně mu patří čtrnáctá příčka.

Španělsko - 25. kolo:
Bilbao - Tarragona 0:2 (37. Portillo, 72. Pinilla), Espaňol Barcelona - Villarreal 1:1 (29. Tamudo - 53. Forlán), La Coruňa - Betis Sevilla 0:1 (80. Fernando), Mallorca - Levante 3:1 (48. Jankovič, 52. Casadesus, 90.+5 Arango - 74. Kapo), Santander - Pamplona 1:0 (81. Juanjo), Zaragoza - San Sebastian 3:2 (55. Aimar, 76. D. Milito z pen., 82. Ewerthon - 17. Herrera, 90.+4 De Cerio), Real Madrid - Getafe 1:1 (45. Van Nistelrooij z pen. - 38. Güiza), Huelva - Atlético Madrid 1:0 (10. Sinama-Pongolle z pen.) .

Reklama

Související témata: