Hlavní obsah

Roberto Carlos v létě po jedenácti letech opustí Real

MADRID

Zkušený fotbalový obránce Roberto Carlos má před sebou poslední půlrok v Realu Madrid. Mistr světa z roku 2002 v pátečním rozhovoru pro deník Marca řekl, že po této sezoně klub opustí. O novém angažmá zatím třiatřicetiletý fotbalista představu nemá, ale nevyloučil, že se vrátí do rodné Brazílie. V Realu působí jedenáctým rokem.

Foto: ČTK

Luis Figo odešel z Realu Madrid v roce 2005, Roberto Carlos (vlevo) jej bude následovat letos v létě.

Článek

"Smlouvu neprodloužím. Přišel čas se v tomto klubu rozloučit a začít něco nového," řekla listu stálice v sestavě Realu, s nímž vyhrála v minulosti třikrát ligový titul a tři evropské trofeje. V posledních letech ale sláva Bílého baletu uvadá. "Tři roky jsme nic nevyhráli, je čas odejít," připomněl Roberto Carlos.

Jeho rozhodnutí uspíšilo středeční vyřazení Realu z Ligy mistrů s Bayernem Mnichov. Hned v první minutě přitom Brazilec zavinil úvodní gól, ale odmítá být obětním beránkem. "Za těch jedenáct let jsme toho spoustu vyhráli. Teď po jediném zápase svádějí všechnu vinu na mě. To nejsem ochoten snášet a nezasloužím si to," prohlásil.

Kde načne novou éru své bohaté a úspěšné kariéry, zatím netuší. "Nevím, zda budu pokračovat v Evropě, nebo se třeba vrátím do Brazílie za rodinou," přemítal. Do Realu přišel v roce 1996 z Interu Milán a v počtu startů se stal klubovým rekordmanem mezi cizinci. Na obránce dal i hodně gólů - ve španělské soutěži jich bylo 45 a v Lize mistrů patnáct.

Další však v brzké době nepřidá, protože si v zápase na Bayernu znovu poranil lýtko. Real se už na jeho odchod připravoval a v lednovém přestupním období přivedl nadějného beka Marcela, který by výhledově mohl být plnohodnotnou náhradou za slavného krajana. "Můj odchod jemu i dalším mladíkům pomůže. Oni jsou budoucnost," dodal Roberto Carlos.

Real tak přijde o další ikonu, kanonýr Ronaldo se po ztrátě své pozice rozhodl v lednu odejít do AC Milán a David Beckham po sezoně zamíří dobývat další slávu do Los Angeles.

Reklama

Související témata: