Hlavní obsah

Barcelona remizovala s Realem, Messi dal hattrick

BARCELONA

Slavné španělské derby mezi domácí Barcelonou a Realem Madrid skončilo 3:3. O všechny branky úřadujícího mistra a vítěze Ligy mistrů se v sobotu večer postaral Argentinec Lionel Messi, když poslední branku dal až v nastaveném čase a zasloužil se o dělbu bodů.

Článek

Obě mužstva vstoupila do zápasu s ofenzivní taktikou, a tak šance střídala šanci. Skóre otevřel již v 5. minutě Nistelrooij. Záhy srovnal argentinský útočník Messi, když z úhlu střelou na zadní tyč překonal Casillase v brance Realu. Jenže neuběhly ani dvě minuty a Real opět vedl po další brance Nistelrooije, který proměnil penaltu nařízenou za faul na Gutiho.

Barcelona pak však přebrala iniciativu a vynutila si tlak, který rezultoval ve vyrovnání. Podruhé v utkání se prosadil také Messi, který dorážel do odkryté branky po akci Ronaldinha s Eto'em. Domácí se pak snažili i o vedoucí branku, ale tlak dostal citelnou trhlinu, když se těsně před koncem první půle po druhé žluté kartě nechal vyloučit obránce Oleguer. To si vynutilo stažení aktivního Eto'a, kterého nahradil obránce Silvinho.

Real přesilovku využil v 73. minutě, když ho hlavou poslal do vedení Sergio Ramos. Jenže domácím se podařilo i v oslabení vyrovnat. V 91. minutě se o to postaral Messi, který tak završil hattrick. Barcelona se alespoň na den posunula do čela o skóre před Sevillu, která má však zápas k dobru, Real zůstal čtvrtý.

Fotbalisté Villarrealu si díky povedenému vstupu do utkání poradili s Levante a na jeho hřišti zvítězili 2:0. Základ k očekávanému zisku tří bodů položil již v 9. minutě kanonýr Forlán. Levante se pak sice snažilo o vyrovnání, ale čtvrthodiny před koncem se o pojišťující branku postaral dánský reprezentant Tomasson. Villarreal je tak jedenáctý, Levante patří šestnáctá příčka.

Španělsko - 26. kolo:
Levante - Villarreal 0:2 (9. Forlán, 74. Tomasson), FC Barcelona - Real Madrid 3:3 (11., 27. a 91. Messi - 5. a 13. z pen. Nistelrooij, 73. Ramos).

Reklama

Související témata: