Hlavní obsah

Valencia překvapivě podlehla doma Santanderu 0:2

VALENCIA

Fotbalisté Valencie překvapivě prohráli v 27. kole španělské ligy na domácím hřišti 0:2 se Santanderem. Střelecky se na stadionu třetího týmu tabulky prosadili útočník Munitis a obránce Lozano. Valencie tak má náskok pouze dvou bodů před čtvrtým Realem Madrid, který má nedělní zápas k dobru.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Žádné překvapení naopak nepřipustila Barcelona, která si velmi snadno poradila s Huelvou a na jejím hřišti vyhrála 4:0. Upevnila si tak vedení v tabulce, kde má nyní tříbodový náskok před Sevillou, která však svůj zápas odehraje až v neděli.

Barcelona šla za vítězstvím od úvodních minut a měla velkou územní převahu, kterou již ve čtvrté minutě využil dalekonosnou střelou útočník Eto'o. Z 35 metrů napřáhl a falšovanou ranou zaskočil domácího brankáře. Pojistku přidal pět minut před poločasem Zambrotta, který po rychlé akci přeloboval brankáře a vstřelil svůj vůbec první gól v barcelonském dresu. O chvilku později přidal další branku opět Eto'o a pět minut před koncem skóre uzavřel Messi, který obral o míč jednoho z obránců, obkroužil pokutové území a přesně zamířil.

Fotbalisté Mallorky si výhru 2:0 nad Betisem Sevilla zajistili také v samém začátku zápasu. Již po několika málo sekundách po úvodním hvizdu se trefil Pereyra a za další tři minuty zvýšil Arango. Mallorca se v tabulce dostala před svého dnešního soupeře a s dvaatřiceti body jí patří třináctá pozice. Betis je o dvě příčky níže.

Španělsko - 27. kolo:
Valencia - Santander 0:2 (20. Munitis, 63. Lozano), Huelva - FC Barcelona 0:4 (4. a 42. Eto'o, 39. Zambrotta, 86. Messi), Mallorca - Betis Sevilla 2:0 (1. Pereyra, 4. Arango), Bilbao - Pamplona 0:3 (30. Muňoz z pen., 47. Lopez, 72. Izquierdo).

Reklama

Související témata: