Hlavní obsah

Kouče Capella prý v Realu vystřídá Němec Schuster

MADRID

Dny trenéra Fabia Capella ve fotbalovém Realu Madrid jsou podle španělského sportovního deníku As sečteny. Vedení slavného klubu se prý již dohodlo na spolupráci s bývalým německým reprezentantem Berndem Schusterem. "Výměna hotova - Schuster za Capella," napsal ve čtvrtek As na titulní stránce. Schuster odmítl zprávu potvrdit. "Není na tom ani trocha pravdy. S nikým jsem zatím nejednal," řekl televizi Sport1.

Foto: REUTERS/Gustau Nacarino

Trenér Realu Fabio Capello (vlevo) s koučem odvěkého rivala z Barcelony Frankem Rijkaardem.

Článek

Španělská média považují působení trenéra Capella už jen za provizorium, ačkoli má smlouvu až do léta 2009. Podle deníku As je s vedením Realu už dohodnutý na tom, že letos v létě skončí a ještě další rok bude pobírat svůj plat. Real mu tedy nebude muset vyplatit plat za celou dobu trvání smlouvy, což by v případě okamžitého vyhazovu musel.

Ve Španělsku proto zuří spekulace, kdo v létě Real převezme. Rafael Benítez v rozhovoru pro britský deník Guardian všechny dohady o svém odchodu z Liverpoolu rázně odmítl. Nejčastěji se skloňuje právě jméno sedmačtyřicetiletého Schustera, mistra Evropy z roku 1980.

Jeho příchod by zřejmě jen potvrdil očekávaný přestup německého stopera Christopha Metzeldera, kterému v létě končí smlouva v Dortmundu a má namířeno do Realu. Deník As označil příchod Schustera za "zelenou i pro Metzeldera".

Schuster v současnosti vede jiný madridský tým Getafe, aktuálně devátý celek španělské ligy. Trenér, kterému v roce 1980 jen těsně unikl Zlatý míč pro nejlepšího hráče Evropy a v letech 1981 a 1985 skončil v této anketě třetí, není ve Španělsku žádným nováčkem.

Od dvaceti let hrál v Barceloně, po osmi letech zamířil do Realu a zanedlouho i do konkurenčního Atlétika. V roce 1993 se vrátil domů a v dresu Bayeru Leverkusen o tři roky později ukončil kariéru. Hned poté se začal věnovat trenérské kariéře, která jej zavála do Španělska. Před Getafe trénoval i Xerez a Levante.

Reklama

Související témata: