Hlavní obsah

Real chce Cristiana Ronalda, ale ne za dvě miliardy

MADRID

Real Madrid se před novou sezónou pokusí získat portugalského záložníka Cristiana Ronalda z Manchesteru United, nehodlá za něj však zaplatit 80 miliónů eur (v přepočtu 2,23 miliardy korun), jak spekulovala španělská média. Podle šéfa "Bílého baletu" Ramóna Calderóna žádný fotbalista tak vysokou cenu nemá.

Článek

"Ale každopádně máme zájem, pokud ho Manchester bude ochoten prodat," řekl Calderón v rozhovoru pro televizní stanici Antena 3. Cristiano Ronaldo má na Old Trafford smlouvu do roku 2010 a klub s ním jedná o prodloužení, v Realu však doufají, že nový kontrakt odmítne a rozhodne se pro přestup do Španělska.

Calderón rovněž potvrdil, že klub bude znovu usilovat o brazilského záložníka Kaká z AC Milán, kterého sliboval jako posilu před loňskou volbou prezidenta Realu. "Kaká patří Milánu. Hodně jsem o něm v kampani mluvil, takže teď bych raději mlčel, dokud u nás nepodepíše smlouvu. Rád bych viděl Cristiana Ronalda a Kaká od příští sezóny hrát v našem klubu, ale nebude to snadné," prohlásil Calderón.

Nejreálnější je zatím příchod německého obránce Christopha Metzeldera, kterému po sezóně končí smlouva v Borussii Dortmund. "Pokud se rozhodne pro nás, podepíšeme tříletou smlouvu," uvedl šéf Realu.

Nevyloučil, že v létě skončí u mužstva kouč Fabio Capello, pod jehož vedením Real nevybočil z tápání, které ho provází už několik sezón. "Na konci sezóny vyhodnotíme, čeho jsme dosáhli. Může se stát, že nebude chtít pokračovat, ale to je otázka pro něj," uvedl Calderón. Popřel spekulace tisku, že už Real oslovil možné nástupce, mezi kterými měl být favoritem Němec Bernd Schuster z Getafe.

Reklama

Související témata: