Hlavní obsah

Messi a Eto'o pojistili Barceloně vedení v lize

MADRID

Kanonýři Lionel Messi a Samuel Eto'o orámovali brankami poločasovou přestávku sobotního utkání Barcelony s La Coruňou a katalánský velkoklub si po vítězství 2:1 upevnil pozici v čele tabulky. V něm má nyní tříbodový náskok před Sevillou, kterou čeká zápas s Osasunou Pamplona až v neděli.

Článek

Barcelona odpověděla na výhru Valencie 3:2 nad Espaňolem, po níž nadále vytváří tlak na soupeře před sebou. Aktuálně je třetí a na lídra ztrácí tři body.

Valencie šla do vedení po brance kanonýra Villy, na jehož trefu záhy odpověděl hostující Riera. Domácí si však ještě do poločasu opět vypracovali vedení zásluhou Vicenteho a po pauze náskok zvýšil Angulo. Espaňol již jen snížil brankou Garcii.

Fotbalisté Villarrealu sice třikrát vedli, přesto z duelu s Betisem Sevilla nakonec získali jen bod za remízu 3:3. Domácí srovnali až ve třetí minutě nastavení. Betis, který bojuje o záchranu, tak má šestibodový náskok na sestupové příčky, Villarreal je jedenáctý.

Hosty poslal dvakrát do vedení uruguayský kanonýr Forlán, ale domácí pokaždé vyrovnali. Potřetí Villarreal rozjásal Francouz Pirés, který se v minulém zápase vrátil po sedmiměsíční pauze zaviněné zraněním kolena. Ale ani jeho branka nebyla vítězná, v nastavení se prosadil španělský reprezentační obránce Juanito.

Španělsko - 28. kolo:
Betis Sevilla - Villarreal 3:3 (10. Robert, 72. Edu, 90.+3 Juanito - 2. a 47. Forlán, 78. Pirés), San Sebastian - Levante 1:0 (38. Ansotegi), Valencie - Espaňol Barcelona 3:2 (12. Villa, 26. Vicenta, 59. Angulo - 15. Riera, 63. Garcia), Barcelona - La Coruňa 2:1 (45. Messi, 51. Eto'o - 69. Lopez).

Reklama

Související témata: