Hlavní obsah

Santander vyhrál přestřelku s Bilbaem díky hattricku Žigiče

MADRID

Hattrick srbského útočníka Žigiče pomohl Santanderu v nedělní přestřelce s Bilbaem v španělské lize k výhře 5:4. Oba soupeři se střídali ve vedení, ovšem minutu před koncem se potřetí prosadil Žigič a dal skóre konečnou podobu. Santander si tak polepšil o příčku sedmou, fotbalisté Bilbaa zůstalo třetí od konce.

Článek

Real Madrid udržel naději na titul, když na hřišti Celty Vigo zvítězil 2:1. V duelu, které rozhodl gólem v 83. minutě Brazilec Robinho, rozdal sudí deset žlutých karet a v nastavení navíc dostal červenou Guti. Zatímco "Bílý balet" poskočil na třetí příčku a na vedoucí Barcelonu ztrácí pět bodů, sedmnácté Vigo pokračuje v bídných výkonech na vlastním hřišti, kde dokázalo jen jednou zvítězit. Nepomohly mu ani talismany pro štěstí, které fanoušci na výzvu vedení nosili před zápasem do sídla klubu ve víře, že jejich celku přinesou potřebné body.

Druhá Sevilla získala jen bod na trávníku Pamplony. Domácímu týmu nedokázala vstřelit branku a po remíze 0:0 ztrácí dva body na vedoucí Barcelonu.

Zaragoza nedokázala udržet dvoubrankové vedení nad Getafe a přišla o šanci dostat se na čtvrté místo tabulky. První poločas vyzněl jasně v její prospěch, když dvakrát skórovala a další tři velké šance zahodila, ovšem minutu před pauzou snížil Del Moral a o remízu 2:2 se po změně stran postaral Casquero.

Body ztratilo také šesté Atlético Madrid, které v souboji s Mallorkou rovněž vedlo, ale nakonec bralo jen bod za remízu 1:1. Vedoucí branku vstřelil domácí kanonýr Torres, ovšem Mallorka po změně stran zabojovala a útočník Arango srovnal.

Španělsko - 28. kolo:
Atlético Madrid - Mallorca 1:1 (15. Torres - 53. Arango), Getafe - Zaragoza 2:2 (44. Del Moral, 61. Casquero - 22. Garcia, 36. D'Alessandro), Santander - Bilbao 5:4 (70., 77. a 89. Žigič, 59. Fernández, 66. Garay z pen. - 63. a 80. Etxebarria, 7. Prieto, 83. Iraola), Tarragona - Huelva 1:1 (15. Portillo - 11. Sinama-Pongolle), Vigo - Real Madrid 1:2 (45. Angel - 27. Van Nistelrooij, 83. Robinho), Pamplona - FC Sevilla 0:0.

Reklama

Související témata: