Hlavní obsah

Barcelona už vede ligovou tabulku o čtyři body

BARCELONA

Až vlastní branka Davida Navarra v poslední minutě zajistila fotbalistům Barcelony ve španělské lize výhru 1:0 nad Mallorkou. Barcelona získala důležité tři body v boji o titul a zvýšila svůj náskok v čele tabulky na čtyři body před Sevillou, která prohrála 0:2 ve Valencii.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Bez svého nejlepšího hráče Ronaldinha, který nenastoupil kvůli nachlazení, si Barcelona dlouho nedokázala poradit s obranou Mallorky. Od začátku se sice tlačila do útoku a nepouštěla hosty na svou polovinu, ovšem do výraznějších šancí se nedostávala. Pak navíc Mallorca podnikla nebezpečný protiútok, který skončil faulem a pokutovým kopem ve prospěch hostů. Jonas si s ním však neporadil a odmítl poslat svůj tým do vedení. To ho pak mrzelo především v závěru, kdy si Navarro při snaze odvrátit nebezpečný centr srazil míč do vlastní sítě.

Ve šlágru kola porazila Valencia úřadující vítěze Poháru UEFA ze Sevilly díky dvěma brankám Villy, jenž se trefil v prvním poločase a pak z penalty na začátku druhé půle. Pokutovému kopu navíc předcházelo vyloučení Němce Hinkela, takže hosté hráli přes 40 minut o deseti. Již v prvním poločase neproměnil penaltu Maresca.

Valencii, která v týdnu vypadla s Chelsea z Ligy mistrů, tak po cenné výhře patří čtvrté místo v tabulce bod za třetím Realem Madrid a dva body za dnešním soupeřem.

Nečekané zaváhání potkalo fotbalisty Zaragozy, kteří nedokázali bodovat na hřišti poslední Tarragony. Ta předvedla kvalitní defenzivu, kterou navíc v 82. minutě podpořil útočník Portillo, který využil tlaku soupeře k rychlému protiútoku zakončenému přesnou střelou. Zaragoze se tak vzdálila šance na titul, z pátého místa na vedoucí Barcelonu ztrácí již devět bodů.

Na Zaragozu se bodově dotáhlo Atlético Madrid, které zásluhou branky kanonýra Torrese vyhrálo nad Levante 1:0. Atlético tak nadále bojuje o účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Výrazný krok k záchraně udělali hráči Bilbaa, když dokázali otočit zápas s Espaňolem Barcelona a vyhráli 2:1. Espaňol, který v týdnu postoupil do semifinále Poháru UEFA, se již ve čtvrté minutě dostal do vedení po brance záložníka Jonatase, ovšem v dresu domácích zazářil veterán Urzaiz. Po hodině hry nejprve vyrovnal a dvanáct minut před koncem vstřelil vítěznou branku. Bilbao tak má na svém kontě 32 bodů a na sestupové pozice má náskok tří bodů.

Španělsko - 30. kolo:
Atlético Madrid - Levante 1:0 (59. Torres), Bilbao - Espaňol Barcelona 2:1 (62. a 78. Urzaiz - 4. Jonatas), Getafe - Villarreal 3:0 (31. Casquero, 66. Verpakovskis, 84. Pachon), Pamplona - Huelva 1:1 (56. Cruchaga - 53. Sinama-Pongolle), Tarragona - Zaragoza 1:0 (82. Portillo), Vigo - La Coruňa 1:0 (62. Baiano), FC Barcelona - Mallorca 1:0 (90. vlastní Navarro), Valencia - Sevilla 2:0 (26. a 50. z pen. Villa).

Reklama

Související témata: