Hlavní obsah

Barcelona díky Eto'ově brance porazila Levante a je v čele

Do čela španělské ligy se vrátili fotbalisté Barcelony, kteří si v neděli poradili s Levante a uhráli nejtěsnější možnou výhru 1:0. O jedinou branku zápasu se v 28. minutě postaral kamerunský kanonýr Eto'o, který poslal míč do prázdné branky po akci Messiho se Xavim.

Článek

Barcelona tak opět odsunula na druhé místo hráče FC Sevilla, kteří v 32. kole porazili Espaňol Barcelona 3:1. Sevilla ztrácí na první Barcelonu jeden bod a drží si odstup od třetího Realu Madrid, který ke svému utkání s Bilbaem nastoupil od 21:00.

Sevilla se v duelu dvou semifinalistů Poháru UEFA dlouho nemohla prosadit, ovšem pak udeřila dvakrát v rozmezí dvou minut. Nejprve se prosadil Puerta a o chvíli později zvýšil Chevanton. Pak sice hostům vykřesal naději Corominas, jenže Martí záhy vedení Sevilly pojistil.

Real hrál s Bilbaem velmi ofenzivní fotbal, což mu přineslo ovoce již v 15. minutě. Ramos si na zadní tyči naskočil na Beckhamův přetažený přímý kop a otevřel skóre. Vedení pak ještě dvěma zásahy navýšil obvyklý střelec Van Nistelrooij a Real nakonec vyhrál 4:1.

Valencie drží naději na titul 

Fotbalisté Valencie porazili v sobotním utkání Huelvu 2:0 a udrželi si naději na zisk mistrovského titulu. Po dvou slepených gólech reprezentanta Joaquína z 59. a 63. minuty se Valencie posunula na čtvrté místo tabulky šest bodů za lídra z Barcelony.

Až brankou v poslední minutě si fotbalisté Zaragozy zajistili alespoň bod z hřiště Pamplony, kde remizovali 2:2. Remízu jim v 90. minutě zajistil střídající Garcia. Zaragoza tak již ztrácí na vedoucí Barcelonu osm bodů.

Záchranářské problémy má Celta Vigo, která dnes v duelu s Mallorkou prohrála 0:3. Propadla se tak na třetí místo od konce a je bezprostředně ohrožená sestupem.

Výsledky - 32. kolo:
Valencie - Huelva 2:0 (59. a 63. Joaquín), FC Sevilla - Espaňol Barcelona 3:1 (51. Puerta, 53. Chevanton, 75. Martí - 61. Corominas), Pamplona - Zaragoza 2:2 (5. Juanlu, 55. Valdo - 12. Aimar, 90. Garcia), Vigo - Mallorca 0:3 (11. Arango, 23. Varela, 79. Lopez), Tarragona - Villarreal 0:3 (18. a 79. Forlán, 90+1. Fernandez), Santander - La Coruňa 0:0, Getafe - San Sebastian 1:0 (71. Ruano), FC Barcelona - Levante 1:0 (28. Eto'o), Bilbao - Real Madrid 1:4 (81. Llorente - 35. a 50. Van Nistelrooij, 15. Ramos, 84. Guti).

Reklama

Související témata: