Hlavní obsah

Lídři španělské ligy nezaváhali, Barcelona deklasovala Atlético

MADRID

Ani 35. kolo španělské ligy nenabídlo možné rozuzlení boje o titul. Žádný z vedoucích týmů nezaváhal, takže jsou tři kola před koncem rozestupy v čele jen minimální. Po vítězství 6:0 na hřišti Atlétika Madrid stále vede mistrovská Barcelona díky lepšímu skóre před Realem, třetí Sevilla má dvoubodovou ztrátu, Valencie je na čtvrtém místě o další dva body zpět.

Článek

Barcelona v neděli hrála z adeptů na titul jako poslední, nenechala se však výhrami znervóznit. Ještě do poločasu zdecimovala Atlético třemi góly, po Messim se těsně před přestávkou trefili italský obránce Zambrotta a kamerunský kanonýr Eto'o. V druhém poločase přidali další trefy brazilský kouzelník Ronaldinho, poté podruhé v zápase skóroval argentinský talent Messi a výsledek uzavřel Iniesta.

Druhý zápas za sebou rozhodl Real Madrid ve svůj prospěch až v samotném závěru. Po výhře 4:3 nad Espaňolem tentokrát porazili Huelvu na jejím hřišti 3:2, když vítěznou branku vstřelil až v 91. minutě obránce Roberto Carlos.

Pro Real neměla být Huelva těžkou překážkou a předpoklady se začaly naplňovat již v 9. minutě, kdy Beckham přesným centrem posadil gól na hlavu Robinha. Vedení po změně stran potvrdil z pokutového kopu Van Nistelrooij. Jenže domácí zabojovali a dvoubrankovou ztrátu dohnali. Nejprve rovněž z penalty snížil Vazquez a čtyři minuty před koncem po rohové kopu srovnal zcela volný Uche. V tu chvíli to s Realem nevypadalo dobře, jenže v první minutě nastavení se na hranici pokutového území uvolnil Gago, poslal přihrávku na Carlose a ten vstřelil svou třetí ligovou branku. Opět tak oživil šanci, že se rozloučí s Realem ziskem titulu.

Sevilla zvrátila závěr na svojí stranu 

Také Sevilla málem přišla o šanci na titul, když v 72. minutě poslal La Coruňu do vedení střídající Bodipo. Jenže Sevilla, která v týdnu obhájila prvenství v Poháru UEFA, dokázala záhy vyrovnat. Duda poslal z opakovaného přímého kopu nebezpečný centr, Renato přeskočil domácího brankáře a skóroval. Sedm minut před koncem pak Kanouté po rychlém brejku přidal svou dvacátou branku sezóny a strhl výhru na stranu Sevilly.

Její soupeř z finále Poháru UEFA Espaňol Barcelona v tomto kole zklamal, když doma utrpěl debakl 1:5 od Getafe. Domácí šli sice již v páté minutě do vedení, ovšem Getafe dokázalo rychle srovnat a nakonec si odvezlo překvapivě vysokou výhru. Hodně gólů viděli také fanoušci na stadionu Levante, kde Pamplona zvítězila 4:1. Třemi brankami se o to zasloužil útočník Soldado.

San Sebastian je krok od záchrany 

Velký krok k záchraně udělali hráči San Sebastianu, když dokázali v druhé půli udolat Vigo a vyhráli 3:1. Vigo sice po první půli vedlo, ovšem pak domácí brankami Kovačeviče a Sávia zápas otočili a získali důležité tři body. Vigo se tak dostalo na předposlední příčku právě za San Sebastian a na záchranu ztrácí čtyři body. Naopak San Sebastian je za poslední nesestupovou příčkou, která patří Bilbau, jen o jediný bod.

Bilbao prohrálo v sobotním utkání v Zaragoze 3:4, k bodům mu nepomohl ani hattrick útočníka Adurize. Domácí celek, který v poločase vedl už tříbrankovým rozdílem, si upevnil páté místo a stále ještě může pomýšlet na start v předkole Ligy mistrů..

Výsledky - 35. kolo:
Espaňol Barcelona - Getafe 1:5 (5. Corominas - 42. a 71. Moral, 8. Casquero, 55. Pulido, 65. Güiza), La Coruňa - FC Sevilla 1:2 (72. Bodipo - 75. Renato, 83. Kanouté), Levante - Pamplona 1:4 (44. Descarga - 18., 32. a 64. Soldado, 46. Raúl García), San Sebastian - Vigo 3:1 (46. Kovačevič, 51. Sávio, 77. Rekarte - 20. López), Villarreal - Santander 2:1 (19. Tacchinardi, 57. Cani - 65. Melo), Zaragoza - Bilbao 4:3 (16. D. Milito, 19. Diogo, 37. Sergio García, 45+1. vlastní Murillo - 35., 74. z pen. a 78. Aduriz), Huelva - Real Madrid 2:3 (75. Vazquez z pen., 86. Uche - 9. Robinho, 54. Van Nistelrooij z pen., 90.+1 R. Carlos), Atlético Madrid - Barcelona 0:6 (39. a 80. Messi, 44. Zambrotta, 45. Eto'o, 58. Ronaldinho, 90. Iniesta).

Reklama

Související témata: