Hlavní obsah

Policie v Monaku zadržela agenta brankářské hvězdy Courtoise

Praha

Hráčským agentem, zadrženým ve středu v Monaku v souvislosti s vyšetřováním praní špinavých peněz a korupce ve fotbale, je podle agentury Reuters Christophe Henrotay. Mezi jeho klienty patří belgická brankářská hvězda Thibaut Courtois z Realu Madrid.

Foto: Sport.cz

Thibaut Courtois

Článek

Policie v úterý a ve středu při raziích v Monaku, Londýně a Lutychu zabavila sedm milionů eur, tři luxusní automobily a loď. V Belgii byl zadržen také Henrotayův asistent. Dnes k němu přibyl i bývalý generální manažer Anderlechtu Herman van Holsbeeck, který dohlížel v klubu na přestupy od roku 2003 do loňského dubna.

Belgické úřady hodlají požádat o Henrotayovo vydání. Jaké transfery hráčů momentálně vyšetřovatelé prověřují, ale státní zastupitelství odmítlo komentovat.

Nynější domovní prohlídky navázaly na dubnovou razii v kancelářích bruselského Anderlechtu a Belgického fotbalového svazu, na které má Henrotay podle médií úzké vazby. Vyšetřování finančních machinací při hráčských transferech odstartoval přestup srbského útočníka Aleksandara Mitroviče z Anderlechtu do Newcastlu v roce 2015.

Reklama

Související témata: