Hlavní obsah

Messi ruku neřešil a chce zaplatit Mallorce

Argentinský záložník španělského velkoklubu FC Barcelona Lionel Messi napodobil „boží ruku“ svého slavnějšího krajana Diega Maradony z mistrovství světa v Mexiku 1986. Messi dal gól rukou o 21 let později, v sobotním utkání předposledního kola španělské ligy proti Espaňolu.

Článek

Barcelonské derby skončilo remízou 2:2 a ta před posledním kolem zkomplikovala šance „Barcy“ na obhájení titulu. Messi dal oba góly, ten první však evidentně rukou. Sudí ho uznal i přes protesty hráčů Espaňolu. „Můj gól? A rukou? Stejně nic neřešil,“ cituje server goal.com dvacetiletého Messiho.

Ve 42. minutě skákal na Zambrottův centr, ale do sítě usměrnil míč rukou, hlavou ho vůbec nezasáhl. Vyrovnal tak na 1:1, navíc ve druhé půli zvýšil na 2:1, tentokrát již regulérní brankou, ale Espaňol v 89. minutě vyrovnal díky Tamudovi na 2:2. „Měli jsme vítězství i titul ve svých rukou. Věděli jsme, že Real prohrává v Zaragoze. Proto jsem zničený,“ litoval Messi.

Real totiž nakonec v Zaragoze vyválčil remízu a v posledním kole mu stačí k jistotě titulu zvítězit nad Mallorkou. Barcelona, která hraje na hřišti Tarragony, má při bodové shodě horší vzájemné zápasy a musí čekat na klopýtnutí největšího rivala.

Messi přispěchal s řešením, jak hráče Mallorky motivovat: zaplatit je, aby Real porazili. „Nemám s tím nejmenší problém. Může nám to pomoci k vítězství, takže bych Mallorce nabídl peníze a cokoli jiného, co by její hráče před utkáním s Realem motivovalo,“ cituje ČTK Messiho.

Reklama

Související témata: