Hlavní obsah

Beckham: Nezájem Realu mi pomohl

MADRID/PRAHA

Loučení chystá na víkend anglický fotbalista David Beckham. Záložník odehraje v dresu Bílého baletu poslední utkání a pak zamíří na angažmá v Los Angeles Galaxy. S královským klubem se může rozloučit titulem poté, co o Beckhamovi v lednu kouč Capello prohlásil, že si už za Real nezahraje. „Pomohlo mi, když jsem cítil nezájem Realu o prodloužení kontraktu,“ nechala se slyšet ostrovní hvězda.

Článek

Od zimy se mnohé změnilo, Beckham si příkladnou pílí v tréninku vybojoval místo v základní jedenáctce madridského klubu a dokonce se vrátil i do anglické reprezentace. Na jaře patřil k nejlepším hráčům Realu a i v národním celku si vysloužil jen slova chvály. Nucený odpočinek mu paradoxně velice prospěl.

„Trávil jsem čas volný s rodinou. Byla to pozice, ve které jsem během své kariéry nikdy nebyl. Takže jsem odpočíval. Což je pravděpodobně důvod, proč jsem nyní čerstvý a plný sebevědomí. Před šesti měsíci ji ze mě dostali, ale nyní ji mám zpět a užívám si závěr sezóny. Nemůžu se dočkat posledního zápasu v neděli,“ připomněl Beckham duel s Mallorcou. Pokud na San Bernabeu domácí zvítězí, vybojují mistrovský titul.

Do Realu pro trofeje

Po svém přestupu z Manchesteru United Beckham stále čeká na zisk nějaké významné trofeje, Real v posledních letech nepatřil k největším hrozbám ve fotbalové Evropě. „Trofeje jsou tím, proč jsem do Realu šel,“ řekl na čtvrteční tiskové konferenci Beckham. „Nechtěl jsem jen hrát s hvězdami jako Zidane, Figo, Roberto Carlos, Ronaldo a další. Chtěl jsem také vyhrávat poháry. Bylo by krásné rozloučit se mistrovským titulem,“ zasnil se dvaatřicetiletý středopolař.

Jarní výkony bývalého kapitána anglické reprezentace přinesly i obrat v přístupu zástupců Madridu. „Všichni jsme s Beckhamem udělali chybu," citoval v pondělí deník As trenéra Fabia Capella, jehož kritika nejvíce přispěla k odchodu do zámořské Major League Soccer.

Prezident Realu Ramon Calderón se nechal také slyšet, že Beckham má ve smlouvě s Galaxy klauzuli, umožňující setrvání v Realu. To ale hráč i jeho zástupci vyloučili.

Přes občasné problémy měl Beckham pro angažmá ve Španělsku jen slova chvály. „Zažil jsem v Realu skvělé časy a snad vše zakončím nejlepším možným způsobem - ziskem mistrovského titulu,“ doufá Beckham. Zda se jeho sen splní, bude jasné v neděli večer.

Reklama

Související témata: