Hlavní obsah

Kdo vyhraje ve Španělsku titul? Real, Barca, nebo Sevilla?

Nervydrásající thriller s názvem Primera División se v neděli večer konečně dočká svého rozuzlení. Až poslední, osmatřicáté, kolo rozhodne o tom, který tým se bude moci radovat z mistrovského titulu. Ve hře o něj stále ještě zůstávají tři celky. FC Sevilla, FC Barcelona a Real Madrid, který je před startem závěrečného dějství v nejlepší výchozí pozici.

Článek

Šestatřicet let nezažila španělská nejvyšší soutěž situaci, kdy by do posledního kola bojovala o titul tři mužstva. Letošní sezóna to prolomila. Ačkoliv má Barcelona stejně bodů jako její největší rival Real Madrid, lepší nálada panuje v šatně týmu z hlavního města. V případě stejného počtu bodů by totiž o lepším umístění rozhodovala bilance ze vzájemných zápasů, kterou má Real lepší. Barcelona tedy potřebuje v závěrečném kole získat alespoň o bod více. Nejmenší naději na titul mají fotbalisté FC Sevilly, kteří nutně potřebují naplno bodovat proti Villarealu a ještě čekat na klopýtnutí jak Barcelony, tak Realu.

Dlouho to přitom vypadalo, že do posledního kola půjde z nejlepší pozice Barcelona. V předposledním kole totiž ještě chvíli před koncem vedla nad městským rivalem Espanyolem 2:1, zatímco Real stejným rozdílem prohrával v Zaragoze. Jenže nejprve vydoloval Van Nistelrooy svým gólem na 2:2 bod pro Real a za malou chvíli na Nou Campu zchladil domácí příznivce rovněž gólem na 2:2 Tamudo.

Casillas: Nebude to nic jednoduchého

Po skončení zápasů tak v šatnách obou týmů bojujících o titul panovala diametrálně odlišná nálada. "Cítili jsme obrovskou bezmoc, všichni jsme byli totálně zničení," prohlásil záložník Barcy Andres Iniesta. Naopak hráči Relau byli po zjištění výsledku z Bracelony v sedmém nebi. "To je neuvěřitelné! Zvlášť když to dlouho vypadalo na přesný opak," radoval se nizozemský kanonýr Ruud Van Nistelrooy.

Před posledním zápasem s Mallorcou však hráči Relau nepodléhají uspokojení. "Víme, že to nebude nic jednoduchého. Stačí se podívat právě na klopýtnutí Barcelony v minulém kole. Musíme se na zápas soustředit, abychom nedopadli stejně," uvědomuje si brankář Iker Casillas, že Real ještě čeká těžká práce. Ziskem mistrovského titulu se chtějí s královským klubem rozloučit Roberto Carlos a David Beckham, kteří po sezóně z klubu odcházejí.

Iniesta: Budeme bojovat až do konce

Zbraně však předčasně neskládají ani v Barceloně, kterou čeká zápas na půdě sestupující Tarragony. "Sice to již nemáme ve svých rukách, ale budeme bojovat až do konce," je odhodlaný Iniesta. V průběhu týdne však prosákly informace o ne úplně nejlepší atmosféře v kabině obhájců titulu. "Nebudu zacházet do detailů, ale nejlepší atmosféra tu není," nechal se slyšet záložník Edmílson.

Malá jiskřička naděje ještě plápolá v Seville. Místní mužstvo FC však musí spoléhat na zaváhání Realu i Barcelony a navíc na domácím hřišti zdolat nebezpečný Villareal. Týmu však bude chybět několik klíčových hráčů, včetně ostrostřelce Frederika Kanoutého.

Všechny tři klíčové zápasy v boji o titul začínají v neděli v 21 hodin. Necelé dvě hodiny poté by již mělo být jasné, kdo se bude radovat. Bude to Real, nebo Barcelona? Nebo dokonce Sevilla?

Reklama

Související témata: