Hlavní obsah

Beckham slavil zisk titulu s rodinou i hercem Cruisem

PRAHA

Anglický fotbalový reprezentant David Beckham dohrál svůj poslední ligový zápas za Real Madrid. Vítězstvím nad Mallorkou získal s Realem titul španělského mistra a mohl slavit před svým odchodem do USA, kde bude hrát za losangeleský klub LA Galaxy. Spolu s fanoušky aplaudoval i americký herec Tom Cruise.

Článek

Rozloučil se jako hrdina. David Beckham vybojoval v neděli po výhře 3:1 nad Mallorkou s fotbalisty Realu Madrid titul ve španělské lize a může v klidu odejít do amerického klubu LA Galaxy. Zápas sice nedohrál kvůli zraněnému kotníku levé nohy, ale oslavy si rozhodně pokazit nenechal.

Na hřišti strávil bývalý kapitán anglické reprezentace 66 minut, jednou trefil břevno, ale pak se mu znovu ozvalo zranění, které si přivodil v posledním utkání za Anglii. Když odcházel ze hřiště, vypadalo to s Realem bledě. Prohrával 0:1. V 68. min. však vyrovnal Beckhamův náhradník Reyes a po vlastním gólu Řeka Basinase přidal opět španělský ofenzivní záložník hostující z Arsenalu svou druhou brankou vítěznou pojistku.

Barcelona motivovala Mallorku 1,5 miliónem liber

Barceloně tak nepomohla ani výhra na hřišti Tarragony. Ani to, že katalánský klub údajně motivoval hráče Mallorky prémií 1,5 miliónu liber (přes 63 mil. korun), když na Realu neprohrají. „Nemohlo to skončit lépe,“ jásal po zápase Beckham. V hledišti sledovala jeho počínání manželka Victoria v doprovodu Toma Cruise s manželkou Katie Holmesovou. Oba jsou rodinnými přáteli Beckhamových, Katie pomáhala Victorii vybírat rodinné sídlo v USA. Nakonec koupila vilu za 11 miliónů liber v Beverly Hills kousek od místa, kde žije slavný herecký pár.

Krátce po závěrečném hvizdu se Beckham radoval na hřišti zahalen do anglické vlajky se svými třemi syny: Brooklynem, Romeem a Cruzem. Všichni tři na sobě měli dresy Realu s číslem 23 a na zádech místo jména nápis Daddy (tatínek).

Na Real jen krásné vzpomínky

„Jsem rád, že tu moje rodina byla se mnou. Celé ty čtyři roky ve Španělsku za mnou stáli v dobrých i horších chvílích,“ uvedl anglický reprezentant.

„Bylo to jako krásný sen, který se stal skutečností,“ říkal Beckham, jenž se po čtyřech letech působení v Realu dočkal prvního titulu. V klubu si v uplynulé sezóně prošel i krušným obdobím, když ho trenér Fabio Capello přestal stavět. „Angažmá v tomto klubu byla krásná zkušenost. A já si z něj budu pamatovat jen ty pozitivní věci,“ mávl rukou záložník.

Oslavy si prý užil náramně. Na ploše skákal hlavně s brazilským obráncem Robertem Carlosem, který po 11 letech v Realu odchází do Fenerbahce Istanbul. „Bylo to, jako vyhrát titul v Premier League,“ vzpomínal Beckham na prvenství s Manchesterem United.

Davide, zůstaň

Kotel stadiónu San Bernabeu mu aplaudoval, objevily se dokonce transparenty, aby si svůj odchod do americké MLS rozmyslel. „Nemůžu popsat slovy tyhle nádherné pocity. Všem bych rád poděkoval za krásný konec,“ dodal Beckham.

Oslavy jubilejního 30. titulu se ze stadiónu přesunuly do města, kde se sešlo asi čtvrt miliónu fanoušků. Na náměstí Cibeles přijel i autobus s hráči. Došlo k několika potyčkám s policií, zraněno bylo podle ČTK 108 lidí. Dvaadvacet fanoušků muselo být převezeno do nemocnice.

Reklama

Související témata: