Hlavní obsah

Barcelonu dál povede Rijkaard, hvězdy neodejdou

BARCELONA

I když Barceloně utekl mistrovský titul, žádné výrazné změny její vedení neplánuje. Španělského fotbalového vicemistra nadále povede nizozemský trenér Frank Rijkaard, jehož setrvání před novináři potvrdil klubový šéf Joan Laporta. "V realizační tým i našeho trenéra máme absolutní důvěru," prohlásil Laporta.

Článek

"Frank Rijkaard bude koučem Barcelony i v příští sezóně, má obrovskou motivaci a už se na další práci těší," dodal předseda katalánského týmu.

Barcelona po dvou ligových titulech za sebou letos třetí nezískala. I když nasbírala stejně bodů jako Real Madrid, měla s ním horší bilanci vzájemných zápasů. Laporta nicméně přiznal, že v týmu nefungovalo vše, jak mělo, a z ligového finiše neskrýval zklamání.

Kritika prý směřuje k některým hráčům. "Měli jsme problémy s disciplínou. Nebudu ale nikoho jmenovat. Špinavé prádlo si vypereme sami doma," uvedl. Odmítl také spekulace, že by tým mohly opustit největší hvězdy jako brazilský špílmachr Ronaldinho či kamerunský kanonýr Samuel Eto'o, kteří jsou žádaným zbožím na přestupovém trhu.

"Nikdo není na prodej. Chceme, aby oba pokračovali u nás, a to je i jejich přání," řekl Laporta. Naopak chce barcelonský kádr posílit a představu má jasnou. "Budeme hledat levého obránce, stopera, možná dva záložníky a jednoho či dva útočníky," dodal.

Reklama

Související témata: