Hlavní obsah

V příštím týdnu se rozhodne o osudu trenéra Realu Capella

MADRID

Sportovní ředitel Realu Madrid Predrag Mijatovič rozhodne v příštím týdnu o tom, zda Ital Fabio Capello bude trénovat fotbalisty španělského velkoklubu i v další sezóně. Podle zpráv místních médií by kouče čerstvých ligových šampiónů mohl případně nahradit Bernd Schuster, bývalý německý reprezentant a v současné době trenér Getafe.

Foto: Sergio Perez

Trenér Fabio Capello při jeho slabší chvíli v sezóně.

Článek

Capello nemá v klubu pevnou pozici, přestože Real dovedl k prvnímu titulu po čtyřech letech. Na svou práci by rád navázal, ale o jeho osudu musí rozhodnout vedení. "Capello je nyní trenérem. Více k tomu nemohu říci do příštího týdne," řekl serveru Sky Sports prezident klubu Ramon Calderon. "Predrag Mijatovič je ten jediný, kdo může říci, co se bude dít," dodal.

Pokud by skutečně došlo na Capellovo odvolání, prvním kandidátem na jeho místo je právě Schuster, který již měl údajně na konci března podepsat s vedením Realu předběžnou dohodu. Pokud by nebyla dodržena, musel by mu Real údajně vyplatit odškodné ve výši milión eur.

Vedení Getafe nicméně nebude chtít o svého trenéra jen tak přijít. Prezident klubu Angel Torres již prohlásil, že proti Realu učiní nutné kroky. "Slyšel jsem, že nějaká dohoda byla podepsána několik dní před Velikonocemi v Denii. Pokud se to prokáže, podniknu patřičné kroky, mezi kterými bude i zpráva organizacím UEFA a FIFA," řekl pro Radio Marca. "Pokud nám někdo prokáže nedostatek respektu, pak ze mě bude mít nepřítele navždy," dodal Torres.

Reklama