Hlavní obsah

Kanonýr Henry opustí Arsenal a upíše se Barceloně

BARCELONA

Francouzská fotbalová hvězda Thierry Henry přestoupí do Barcelony. Podle agentury Reuters, která citovala nejmenovaného funkcionáře katalánského celku, bude transfer oficiálně oznámen v sobotu. Nejlepší střelec v historii Arsenalu má odejít z londýnského klubu za 24 miliónů eur, se španělským klubem podepíše smlouvu na čtyři roky.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Thierry Henry.

Článek

O přestupu Henryho do Barcelony se spekulovalo již dlouho, devětadvacetiletý fotbalista však dohady odmítal a dokonce hrozil žalobami za zveřejňování spekulací. Navzdory tomu, že o většinu uplynulé sezóny přišel kvůli potížím s třísly a dalším zdravotním problémům, projevily o rychlonohého útočníka zájem také milánské kluby AC a Inter.

Henry před rokem prodloužil v Arsenalu smlouvu do roku 2010, dohady o svém přestupu tím však na dlouho neumlčel. Od svého příchodu do mužstva "Kanonýrů" v roce 1999 nastřílel v 364 zápasech rekordních 226 branek, pomohl Arsenalu ke dvěma ligovým titulům a čtyřem triumfům v Anglickém poháru. Spekulace o jeho odchodu zesílily poté, co letos svěřenci trenéra Arsena Wengera nezískali žádnou trofej.

Pokud se Henryho transfer uskuteční, bude aspirovat na titul přestup léta. Na druhou kolej by mohl Francouzův přestup odsunout snad jen odchod záložníka Kaká z AC Milán do Realu Madrid. Za brazilskou hvězdu čerstvý španělský mistr nabízí rekordních 80 miliónů eur. Překonal by tak dosavadní nejdražší přestup fotbalové historie, o který se Real postaral před šesti lety, když z Juventusu Turín získal Henryho krajana Zinédina Zidana za 76 milionů eur.

Reklama

Související témata: