Hlavní obsah

Barcelona je připravena jednat o příchodu Lamparda

Fotbalisty španělského týmu FC Barcelona by mohl posílit další hvězdný hráč z anglické Premier League. Po příchodu kanonýra Thierry Henryho z Arsenalu, by se mohl na Pyrenejský ostrov přistěhovat další Londýňan. Katalánský klub by chtěl z Chelsea přivábit záložníka Franka Lamparda. Nejdříve však nejspíše bude muset někdo z dosavadní zálohy klubu z Nou Campu kádr opustit.

Článek

Nejpravděpodobněji se momentálně jeví odchody záložníků Deca a Thiaga Motty, o které má zájem italský Inter Milán. Především Motta je podle zpráv z klubu v Barceloně přebytečný a Deco zase v poslední době nepředváděl zrovna optimální výkony. Během několika příštích dní by měl v Miláně o jejich odchodu jednat viceprezident Barcelony Ferrán Soriano.

V úvahu ovšem přichází i možnost výměny Deca do Chelsea za Lamparda. Trenér Chelsea José Mourinho už několikrát totiž o Deca, někdejší hvězdu bývalého Mourinhova klubu FC Porto, projevil zájem. Zároveň se však netají tím, že by chtěl Lamparda v týmu udržet.

Anglický záložník se jednání s Barcelonou nebrání, ale žádnou konkrétní nabídku ještě od katalánského velkoklubu nedostal. Nicméně jeho žena Elén pochází právě z Barcelony a pár vlastní ve městě i dům, který využívá na dovolené. O Lamparda má velký zájem i italský Juventus Turín.

Reklama

Související témata: