Hlavní obsah

Vedení Realu Madrid propustilo trenéra Capella

MADRID

Vedení Realu Madrid propustilo italského trenéra Fabia Capella, který před jedenácti dny dovedl tým k titulu ve španělské lize. Očekávanou zprávu o odchodu kontroverzního kouče, jenž byl během sezóny často terčem kritiky fanoušků i odborníků, ve čtvrtek oznámil sportovní ředitel fotbalového velkoklubu Predrag Mijatovič. Jednašedesátiletý Capello měl přitom v Realu smlouvu až do roku 2009, pravděpodobně jej nahradí Němec Schuster.

Článek

Od prezidenta Realu Ramona Calderóna se však italský kouč navzdory titulu dočkal jen vlažné podpory a ve čtvrtek se nakonec vedení klubu vzdalo jeho služeb. Capello si během sezóny například znepřátelil fanoušky klubu i díky rozporům s Davidem Beckhamem, který nakonec raději zamířil do americké MLS.

"Rozhodli jsme se v příští sezóně nepokračovat s Fabiem Capellem. Bylo to těžké rozhodnutí, ale bylo to jednomyslné rozhodnutí založené na zevrubné analýze, kterou jsem správní radě předložil," řekl Mijatovič. Ital podle rady není tím pravým člověkem pro dosažení cílů, které si vedení stanovilo. Funkcionáři mu v minulosti vyčítali především málo ofenzivní herní projev.

O vyhazovu se nejdříve dozvěděl jeho syn

Capello se o svém propuštění dozvěděl zprostředkovaně, protože je na dovolené v zahraničí. "Neprobral jsem to s ním osobně, ale mluvil jsem s jeho synem, který je také jeho právníkem," dodal Mijatovič.

I když o tom ještě sportovní ředitel klubu otevřeně nehovořil, Capellovým nástupcem by se měl podle všeho stát dosavadní trenér Getafe Bernd Schuster. Sedmačtyřicetiletý Němec má už údajně od března s Realem podepsanou předběžnou dohodu a opakovaně prohlašoval, že by se angažmá rozhodně nebránil.

Vedení Getafe se však rázně ohradilo proti informacím, že kouč je na odchodu. "Tyhle zprávy jsou nepravdivé a k realitě mají hodně daleko. Bernd Schuster má s námi smlouvu až do léta 2008 a my rozhodně nejednáme o jejím předčasném ukončení ani s ním, ani s jeho případným zaměstnavatelem," napsalo ve čtvrtečním prohlášení.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články