Hlavní obsah

Odstupné brání kouči Schusterovi v odchodu do Realu

MADRID

Odstupné v odhadované výši 480 000 eur, což je zhruba 13,7 miliónu korun, brání fotbalovému trenérovi Berndu Schusterovi v odchodu do Realu Madrid. Mistrovský klub si Němce vyhlédl jako nástupce italského kouče Fabia Capella, ale Schusterův zaměstnavatel z Getafe požaduje finanční kompenzaci. Tu Real odmítá zaplatit, Schuster by se tak mohl vykoupit z platné smlouvy sám, což ale také nemá v úmyslu.

Článek

"Pokud Schuster nezruší svůj kontrakt, pak k nám nepřijde," prohlásil v úterý jasně šéf Realu Ramón Calderon. "My nebudeme nikdy platit za nového trenéra odstupné. To je věc principu," dodal. Getafe původně dalo Schusterovi souhlas k odchodu do slavného klubu, přestože s ním mělo ještě na rok smlouvu, ale změnilo svůj postoj a nyní za sedmačtyřicetiletého Němce požaduje vysoké odstupné.

Podle španělských médií je celý spor absurdní a hlavní příčinou je ješitnost. Předseda Getafe Angel Torres se totiž cítí ze strany Realu podvedený, protože se Schusterem jednal za jeho zády. Od Calderona by přitom podle něj stačilo tak málo. "Stačil by půlminutový telefonát," vzkázal mu. Samotný trenér by se s Getafe, které dovedl díky finálové účasti ve Španělském poháru do Poháru UEFA, rád rozešel po přátelské domluvě.

Reklama

Související témata: