Hlavní obsah

Neúspěch fotbalové Barcelony? Příliš tlustí hráči

BARCELONA

Podle prezidenta FC Barcelony Joana Laporty stojí za neúspěchem katalánského celku v minulé sezóně nadváha hráčů. Fotbalisté podle něj málo trénovali, byli tlustí, a proto klub nezískal ani jednu trofej. Funkcionář proto rozhodl, že založí disciplinární komisi, která bude mít na starost kontrolu profesionálního přístupu hráčů k fotbalu.

Článek

"Nebude to náhlý skok k nemilosrdnému diktátorskému režimu. Hráči budou žít jako doteď. Komise však bude dohlížet na to, aby tvrdě trénovali, dodržovali životosprávu, bojovali při zápasech a účastnili se klubových akcí," citovala Laportu agentura Reuters s tím, že v komisi bude on, trenér Frank Rijkaard, sportovní ředitel Txiki Begiristain a kapitán Carles Puyol.

Podle prezidenta klubu bude komise zasedat jednou týdně, aby v případě dobrých výsledků u hráčů nedocházelo k uspokojení a podcenění dalších zápasů. Do centra spekulací o nadváze se dostal zejména záložník Ronaldinho. Několik španělských deníků zveřejnilo fotky brazilské hvězdy, jak jí přes trenky přetéká nadměrné břicho.

Reklama

Související témata: