Hlavní obsah

Valverdeho trápí, jak barcelonští fotbalisté hrají venku

Trenéra fotbalistů Barcelony Ernesta Valverdeho před úterním domácím duelem Ligy mistrů s pražskou Slavií znepokojuje přístup jeho svěřenců k venkovním zápasům. Katalánský tým v sobotu podlehl ve 12. kole španělské soutěže Levante na jeho hřišti 1:3 a v La Lize už potřetí v sezoně venku prohrál. Obhájce titulu navíc přišel o kanonýra Luise Suáreze, jehož start proti Slavii je kvůli obnovenému zranění lýtka nepravděpodobný.

Foto: Javier Barbancho, Reuters

Kouč Barcelony Ernesto Valverde.

Článek

"Musím přiznat, že mimo Camp Nou máme potíže. Už jsem se o tom zmínil předtím, náš přístup k venkovním zápasům mi dělá starosti," řekl novinářům Valverde.

Barcelona z šesti venkovních soubojů v lize nezvítězila čtyřikrát. V Bilbau, Granadě a Levante prohrála a v Pamploně s tamní Osasunou remizovala. Dokonalou bilanci nemá ani v Lize mistrů, kde sice v posledním utkání vyhrála v Edenu nad Slavií 2:1, ale předtím remizovala bez branek v Dortmundu.

"Blaugrana" přitom v Levante začali dobře a od 38. minuty vedli po penaltě Lionela Messiho. Po změně stran však v rozmezí 61. až 68. minuty třikrát inkasovali. "Je podstatné přistoupit k těmto utkáním správným způsobem. Jenže ve druhém poločase jsme se od toho odchýlili," uvedl Valverde.

"Ve druhé půli jsme se přestali koncentrovat a poté, co obrátili stav, jsme nevěděli, jak máme zareagovat," prohlásil francouzský útočník Antoine Griezmann. "Nepředvedli jsme stoprocentní výkon, Levante bylo lepší. Je těžké říct, kde vězí příčina, ale dneska jsme nehráli dobře," konstatoval osmadvacetiletý mistr světa.

Barcelona se navíc musela od 41. minuty obejít bez zraněného Suáreze. Podle klubového webu prohlídka ukázala, že si obnovil poranění pravého lýtka. Kvůli němu už dvaatřicetiletý Uruguayec nedohrál srpnové úvodní kolo v Bilbau a následně mužstvu chyběl téměř měsíc.

Reklama

Související témata: