Hlavní obsah

Ronaldinho si s Henrym rozumí a je natěšený na sezónu

PRAHA

Ve skotském St. Andrews jsou zvyklí na spoustu celebrit, které si sem přijíždějí užít především proslulé golfové hřiště. Přesto nemohou v zemi zaslíbené také fotbalu ujít zájmu hráči slavného klubu FC Barcelona, kteří se zde šest dní připravují na novou sezónu ve španělské lize. Největší pozornost pochopitelně přitahují hvězdy Ronaldinho a Thierry Henry.

Článek

Fotbalisté Barcelony ve Skotsku už dnes večer sehrají přátelský zápas s Dundee United. "Doufám, že to bude dobrý zápas. Musím poděkovat skotským fanouškům, jak se ke mně hezky chovají. Od chvíle, co jsme sem přijeli, se tu díky nim cítím dobře a věřím, že si zápas užijí," řekl Ronaldinho. V sobotu čeká Barcelonu ještě utkání s Heart of Midlothian.

Ronaldinho měl na britské ostrovy blízko v roce 2003, kdy o jeho služby usiloval Manchester United. "To už je dávno. Ještě před odchodem z Brazílie jsem měl spoustu nabídek z Evropy. A když jsem odcházel z Paříže, byla možnost jít do Manchesteru. Ale rozhodl jsem se pro Barcelonu a nikdy jsem toho nelitoval, pořád jsem zde šťastný," tvrdí Brazilec.

S Henrym se na trénincích dobře baví

Na tom se nic nezměnilo ani po letošní nabídce AC Milán. "Mluvilo se o zájmu Milána, která byla zajímavá pro oba kluby, ale já se absolutně koncentruji na své povinnosti v Barceloně. Vynechal jsem Copa América a užíval si prázdniny, teď se už těším na novou sezónu," řekl Ronaldinho, kterému v mužstvu přibyl konkurent v podobě kanonýra Thierry Henryho.

Příchod francouzské hvězdy si ale Ronaldinho užívá, často jsou vidět spolu rozesmátí při tréninkových cvičeních. “S Thierrym v mužstvu jsme všichni natěšení na nový ročník. Je to jeden z nejlepších hráčů světa a příjemná osobnost. Jsem si jistý, že nám pomůže vyhrát trofeje. Všichni jsme se adaptovali na nový systém a ostatní je na trenérovi, ten rozhoduje, kdo bude hrát," komentoval na závěr spekulace o tom, zda si nebudou na hřišti překážet.

Reklama

Související témata: