Hlavní obsah

Pozorovatel Realu Madrid bude v Amsterodamu sledovat Suchého

AMSTERDAM

Do hlediště fotbalové Amsterdam Areny zasedne ve středu večer mnoho pozorovatelů předních evropských klubů, z nichž většina se přijela podívat na devatenáctiletého slávistického stopera Marka Suchého. Není vyloučeno, že pro vicemistra světa do 20 let bude úvodní zápas 3. předkola Ligy mistrů proti Ajaxu posledním vystoupením v červenobílých barvách.

Článek

Hráčův manažer Pavel Vandas ve středu ČTK řekl, že na tribunách stadiónu budou pozorovatelé Realu Madrid, londýnské Chelsea a Eindhovenu. "Ti se ohlásili oficiálně, ale co já vím, tak tam bude i mnoho dalších. Své skauty a pozorovatele tam posílá polovina bundesligových celků a zástupci několika španělských mužstev," uvedl Vandas.

"Já se tam nedostanu, ale budu na telefonu," řekl Vandas, který prý celý minulý týden se zájemci o Suchého jednal. Ti fotbalistu sledovali i v ligovém souboji s Kladnem v Praze na Strahově. "Není se čemu divit. Na šampionátu v Kanadě byl jednou z opor české reprezentace a jediný byl zvolen do výběru All Stars," prohlásil manažer.

Suchý po návratu z Kanady prodloužil smlouvu ve Slavii o tři roky, přestože před odletem na MS zuřila mezi jeho manažerem a vedením pražského klubu "válka" a hrozilo, že mladý hráč bude muset Slavii opustit. "Suchý prodlouží svůj kontrakt, nebo bude moci odejít za třicet miliónů," uvedl tehdy mluvčí klubu Ondřej Zlámal.

Zájem Realu je vážný

Nyní se zdá, že Slavia by mohla inkasovat za hráče podstatně vyšší sumu. Podle Vandase je zájem madridského "Bílého baletu" opravdu vážný. "Jsou dvě možné varianty. Jedna z nich je, že by odešel do týmu hned, nebo by jej Real poslal na půlroční či roční hostování do některého ze španělských mužstev, ale rozhodně by nezůstal ve Slavii," řekl Vandas.

Suchý při otázce, zda ve středu nehraje za Slavii naposledy, znejistěl. "To já nevím, vše za mě řeší můj manažer," řekl hráč, podle něhož jsou jednání v počátku. "Podepsal jsem smlouvu ve Slavii a to pro mě bylo důležité. Dostat se do zahraničí je sen každého hráče, a když bude konkrétní nabídka, tak ji určitě budu zvažovat," řekl Suchý s tím, že nepreferuje konkrétní zemi. Spíše by zvažoval to, zda v klubu bude hrát, či sedět na lavičce.

Za ideální by považoval jít cestou brankáře Petra Čecha či Tomáše Rosického. "Ti začali v relativně menších klubech a poté přestoupili výše. Asi by byla blbost si myslet, že odejdu z české ligy třeba do Realu a hned budu hrát v základu. Proto by asi bylo lepší někde jinde nasbírat zkušenosti a poté by třeba přišla nějaká větší nabídka," uvedl Suchý

Reklama

Související témata: