Hlavní obsah

Reprezentační záložník Plašil přestoupil do Pamplony

Karel FeltPrávo

Záložník české fotbalové reprezentace Jaroslav Plašil (25) změnil po osmi letech působiště. Z AS Monako v sobotu přestoupil do španělského klubu Osasuna Pamplona, podle španělských zdrojů za 2,2 miliónů euro (necelých 62 miliónů korun).

Článek

„Je to splnění mého snu a veliká výzva. V Monaku jsem od sedmnácti let, chtěl jsem změnu. Mimo Francii jsem si přál právě Španělsko a Pamplona o mne projevila velký zájem. V pátek v podvečer jsem odletěl do Španělska, v sobotu dopoledne mne čekala lékařská prohlídka a odpoledne jsem podepsal čtyřletý kontrakt. Pomáhal mi Jiří Rosický z agentury ISM, která mne zastupuje,“ řekl Právu v neděli po poledni do telefonu Jaroslav Plašil, který se novinářům představil v dresu s číslem 6.

„Teď v Monaku balím. Určitě budu hodně vzpomínat, především na rok 2004, kdy jsme se dostali až do finále Ligy mistrů, ale to jsem proseděl na lavičce. Teď pro mne začíná nová etapa. Ve středu se mám hlásit na prvním tréninku. Jestli budu hrát příští pondělí proti Seville, to se uvidí. Moc jsem toho od zápasu reprezentace ve Vídni nenatrénoval. Trenér o mne má ale zájem a určitě mi dá šanci,“ dodal Plašil. Za Monako odehrál 115 ligových zápasů a dal pět branek, jednou se trefil i v Lize mistrů a reprezentaci.

Pomáhal mu Rosický 

Jeho hráčský manažer Pavel Paska přiblížil celou přestupovou anabázi. „O zájmu přestoupit do Španělska mi Jarda řekl loni v létě. Po roce se jeho přání splnilo. Osasuna Pamplona projevila zájem už začátkem června a ozvala se z novu na začátku přípravného období. Její zástupci se s vedením Monaka dvakrát rozešli bez dohody. Minulý týden, kdy se ozval Racing Lens, Pamplona zvýšila nabídku pro Monako i Plašila,“ řekl Právu Pavel Paska.

„V průběhu týdne si kluby vyměnily návrhy a ve čtvrtek přišel do Monaka i na naši agenturu akceptovatelný návrh. V pátek letěl do Španělska nejprve Plašil a za ním z Prahy Jiří Rosický, který působil v Atlétiku Madrid a umí španělsky. V sobotu bylo vše uzavřeno a podepsáno. Rosický se vrátil do Prahy, ale možná do Španělska znovu odletí, aby Plašilovi pomohl s vyřizováním formalit. Jarda bude zatím bydlet na hotelu,“ dodal Paska.

Reklama

Související témata: