Hlavní obsah

Real Madrid vstoupil do sezóny výhrou v městském derby

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid v sobotu odstartovali cestu za obhajobou titulu ve španělské lize výhrou 2:1 v městském derby s Atlétikem. Loňský mistr přitom do nové sezóny nevstoupil nejlépe, když inkasoval hned v první minutě, ale zásluhou gólu své letní posily z Ajaxu Amsterodam Wesleyho Sneijdera nakonec vyhrál a získal první tři body.

Článek

Atlético si lepší start přát nemohlo, když největší hvězda letního mistrovství světa do 20 let Argentinec Agüero udeřil již po několika sekundách, když hlavou zužitkoval rohový kop.

Zaskočený Real se však rychle oklepal a již ve 14. minutě srovnal kapitán Raúl. Vyrovnaný stav trval až do 80. minuty, kdy Sneijder potvrdil, proč o něj Real tolik stál, a střelou z přímého kopu mu zajistil tři body.

Nový trenér Bernd Schuster tak slaví s Realem první vítězství v soutěžním utkání, jelikož v obou zápasech španělského Superpoháru jeho celek prohrál se Sevillou.

Sevilla deklasovala oslabené Getafe

Fotbalisté Sevilly pokračují v razantním vstupu do nové sezóny a po zisku domácího Superpoháru na úkor mistrovského Realu Madrid si na úvod ligové soutěže poradili přesvědčivě s Getafe 4:1. Vítěz Poháru UEFA měl nicméně úlohu ulehčenou tím, že hosté pod vedením nového kouče Michaela Laudrupa odehráli celý druhý poločas bez vyloučených Sousy a Cortese.

Domácí favorit prohrával od druhé minuty, ale po změně stran dokonale využil početní převahu a Jesus Navas, Luis Fabiano, Frederic Kanoute a Alexander Keržakov výsledek otočili. Tři góly připravil přesnými centry portugalský útočník Duda.

Vítězně se mezi elitu vrátil nováček z Murcíe. Výhru 2:1 nad Zaragozou zařídila nová posila Fernando Baiano.

Španělsko - 1. kolo:
Real Madrid - Atlético Madrid 2:1 (14. Raúl, 80. Sneijder - 1. Agüero), FC Sevilla - Getafe 4:1 (46. Navas, 67. Fabiano, 70. Kanoute, 83. Keržakov - 2. Pablo), Murcía - Zaragoza 2:1 (17. Mejia, 63. Baiano - 30. Oliveira).

Reklama

Související témata: