Hlavní obsah

Sevillský fotbalista Puerta zkolaboval a jeho stav je vážný

MADRID

Během sobotního utkání španělské ligy proti Getafe dvakrát zkolaboval sevillský fotbalista Antonio Puerta a ve druhém případě musel být resuscitován masáží srdce. Dvaadvacetiletý záložník je momentálně na jednotce intenzivní péče v nemocnici v Seville a jeho zdravotní stav je podle lékařů vážný.

Článek

"Dýchat mu pomáhají přístroje, také jsme u něj objevili poruchu krevního oběhu," citovala agentura Reuters ranní prohlášení nemocnice Virgen del Rocio. Lékaři také informovali, že Puerta prodělal několik zástav srdce.

Podle prezidenta klubu José Maria del Nida, který fotbalistu dnes navštívil v nemocnici, se však Puertův stav zlepšuje. "Lékaři začínají být optimističtí, zdá se, že je vše na dobré cestě," řekl del Nido.

Puerta poprvé zkolaboval ve 35. minutě zápasu, když se poklusem vracel od soupeřovy branky. Na hřiště mu okamžitě přiběhli na pomoc lékaři i spoluhráči a záložník byl po chvíli sám schopen odejít do šatny. Tam pak zkolaboval podruhé, tentokrát však byla situace mnohem vážnější a Puertu k vědomí přivedla až masáž srdce. "Prožívali jsme hrozné okamžiky, lékaři však bitvu o jeho život vyhráli," prohlásil Del Nido.

Reklama

Související témata: