Hlavní obsah

Atlético - Barcelona 3:2Další El Clásico nebude! Messi a spol. v semifinále španělského Superpoháru prohráli

Džidda (Saúdská Arábie)
Aktualizováno

Další slavné El Clásico, tedy třaskavý souboj mezi nesmiřitelnými rivaly FC Barcelonou a Realem Madrid se neuskuteční. Druhým finalistou španělského Superpoháru se totiž stali fotbalisté Atlétika Madrid. V dramatickém semifinále v Saúdské Arábii přestříleli obhájce trofeje Barcelonu 3:2 díky obratu v závěrečné desetiminutovce. Svěřenci trenéra Diega Simeoneho si v neděli zahrají o trofej s městským soupeřem Realem.

Foto: Hassan Ammar, ČTK/AP

Ángel Correa z Atlétika Madrid se raduje poté, co vstřelil vítězný gól do sítě Barcelony v semifinále španělského Superpoháru.

Článek

Barcelona měla v prvním poločase několik slibných šancí, ale všechny zlikvidoval brankář Jan Oblak. Atlético pak skvěle vstoupilo do druhé půle a už po 20 sekundách otevřel skóre čerstvý náhradník Koke. V 51. minutě srovnal kapitán Lionel Messi svým 31. soutěžním gólem proti Atléticu. Argentinský kanonýr o chvíli později překonal Oblaka podruhé, ale branka neplatila, protože videorozhodčí odhalil Messiho zpracování rukou.

Úřadující španělští šampioni si spravili chuť hned v 62. minutě. Oblak vyrazil pokus Luise Suáreze před sebe, volný Antoine Griezmann už další hlavičkou nezaváhal a oslavil gól proti bývalému týmu.

V 74. minutě VAR podruhé zachránil Atlético, když trefa Gerarda Piquého nebyla uznána kvůli těsnému ofsajdu. Závěr se pak odehrál v režii Rojiblancos. Nejprve střídajícího Vitola v šestnáctce podrazil barcelonský brankář Neto a penaltu v 81. minutě proměnil Álvaro Morata. Za dalších pěti minut dokonal obrat Ángel Correa. Atlético tak porazilo Barcelonu poprvé od dubna 2016 a devíti soutěžních zápasech.

Španělský Superpohár se letos hraje podle nového formátu už od semifinále a ve městě Džidda. Saúdská Arábie si zaplatila tři ročníky soutěže za 120 milionů eur (přes tři miliardy korun).

Španělský fotbalový Superpohár v Džiddě (Saúdská Arábie) - semifinále:
FC Barcelona - Atlético Madrid 2:3 (0:0)
Branky: 51. Messi, 62. Griezmann - 46. Koke, 81. Morata z pen., 86. Correa.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články