Hlavní obsah

Barcelona rozhodla úchvatným gólem, Setién mluvil o pozoruhodném výkonu

Barcelona/Praha

Parádní souhra rozhodla zápas. Povedenou premiéru na lavičce fotbalistů Barcelony má za sebou trenér Quique Setién. Katalánský klub zvítězil v nedělním 20. kole španělské ligy na Camp Nou 1:0 nad Granadou díky gólu Lionela Messiho z 76.minuty. Pod pohlednou akcí se podepsal téměř celý útok Bluegranas. Barcelona vede La Ligu o skóre před Realem Madrid. Španělský kouč byl s výkonem svých svěřenců spokojený.

Foto: Albert Gea, Reuters

Fotbalisté Barcelony se radují z gólu proti Granadě.

Článek

"Povedla se nám spousta věcí a postupem času přibude plynulost. Není snadné, když se soupeř zamkne na vlastní polovině, ale drželi jsme se plánu a vyhráli," řekl na tiskové konferenci Setién, který před týdnem nahradil ve funkci odvolaného Ernesta Valverdeho.

Obhájce titulu vstřelil v lize 50. gól v sezoně a stal se šestým mužstvem z pěti nejlepších evropských soutěží, kterému se to povedlo. Zařadil se tak po bok Manchesteru City (64), Liverpoolu (52), Lipska (51), Bayernu Mnichov a Paris St. Germain (oba 50).

Nádherná fotbalová akce se zrodila v 76. minutě zápasu. Důrazným napadáním balon vybojoval španělský mladík Ricard Puig, kterého si nový kouč do hlavního mužstva vytáhl z rezervního týmu. Dvacetiletý záložník míč posunul na Sergia Busquetse. Následovala oku lahodící kombinace několika přihrávek na jeden dotek, na jejímž konci přesnou střelou k tyči zakončoval Lionel Messi.

Barcelona, jež od 69. minuty hrála přesilovku, držela míč 83 procent zápasu. "Předvedli jsme pozoruhodný výkon. Chceme dělat správná rozhodnutí a hrát správným způsobem a mám radost, že se nám to proti Granadě povedlo," uvedl jednašedesátiletý Španěl, který v minulosti vedl v La Lize Las Palmas a Betis Sevilla.

"Po každé ztrátě jsme chtěli míč hned zpátky a téměř každý se o to snažil. Vepředu jsme jim toho moc nedovolili a přesně to rozhoduje zápasy," prohlásil Setién.

Foto: Albert Gea, Reuters

Španělský kouč Quique Setién si připsal vítěznou premiéru na lavičce Barcelony.

S výkonem byl spokojený i záložník Sergio Busquets. "Celkově jsme hráli dobře, kvůli Granadě jsme se na vítězství pořádně nadřeli," konstatoval trojnásobný vítěz Ligy mistrů.

Podle něho hráči neporovnávají Setiéna s Valverdem. "Teď nás vede Setién a uděláme všechno, oč nás požádá. Máme to ve svých rukou, snad dokážeme ve zbytku ročníku vyhrát všechny trofeje," doufá španělský reprezentant.

Reklama

Související témata: