Hlavní obsah

Chelsea lanaří Ronaldinha, slibuje mu astronomický plat

LONDÝN

Majitel Chelsea Roman Abramovič dělá vše pro to, aby po skončení letošní sezóny přivedl do londýnského klubu hvězdu Barcelony Ronaldinha. Brazilskou hvězdu láká i na příjem, o kterém se nikomu ve světovém fotbale nesní.

Článek

Hráčův agent podle deníku Sun souhlasí s nabídnutými podmínkami: za pětiletou smlouvu s Chelsea by Ronaldinho dostal neuvěřitelných 58 miliónů liber (asi 2,3 miliardy korun). Ročně to představuje 11,6 miliónu liber a týdně neuvěřitelných 223 000 liber. Nejvíce má ze současných hráčů kapitán John Terry, který si za týden přijde na 135 000 liber.

Ronaldinho má, jak tvrdí Sun, ve smlouvě výstupní klauzuli ve výši 85 miliónů liber. Chelsea tuto částku neakceptuje, ale šla by údajně na 70 miliónů, což by byl i tak přestupní rekord. A Barcelona, kde má Ronaldinho smlouvu ještě na tři roky, by za takový balík asi svůj klenot prodala. Ronaldinho vydělává momentálně v katalánském velkoklubu v přepočtu 135 000 liber týdně. Mezi zájemci o jeho služby stojí údajně také AC Milán, ale není schopen konkurovat nabídce Chelsea.

Reklama

Související témata: