Hlavní obsah

Villareal poskočil do čela španělské ligy

MADRID

Fotbalisté Villarealu využili toho, že doposud vedoucí Real Madrid čeká zápas 5. kola španělské ligy až ve čtvrtek, a po středeční výhře 2:0 na hřišti Santanderu se poprvé v klubové historii posunuli do čela tabulky. Před "Bílý balet" se dostala i Valencie, která díky vydařenému prvnímu poločasu zdolala doma Getafe 2:1. Hosté dokázali čtvrt hodiny před koncem pouze snížit.

Článek

Na barcelonském Nou Campu si diváci užili ofenzivní přestřelku hned v úvodu. Za jedenáct minut svítilo na ukazateli skóre 2:1, když se dvakrát trefil domácí kanonýr Lionel Messi. Ještě do poločasu pak zvýšili vedení BarcelonyIniesta s Marquezem a prakticky rozhodli. Po změně stran odmítl hattrick sám před brankářem hostů Messi, a protože katalánský klub viditelně ubral, na stavu 4:1 už se nic nezměnilo.

Střelcem večera se stal také Walter Pandiani, který dvěma brankami přispěl k jasnému triumfu Osasuny Pamplony nad posledním Levante 4:1.

V dresu domácích se mohl z premiérové výhry v nové sezóně radovat i český záložník Jaroslav Plašil. Reprezentační středopolař v 28. minutě vystřídal Delporteho a právě jeho příchod odstartoval brankové hody.

Dokonalý obrat se povedl Mallorce, která hned čtyřmi brankami v druhé půli zlikvidovala dvougólové manko s Valladolidem.

Murcía po slibném startu do ligy podruhé za sebou klopýtla, když tentokrát podlehla v souboji nováčků Almeríi 0:1. Domácí utkání vůbec nezvládli a poslední půlhodinu dohrávali bez dvou vyloučených fotbalistů.

Páté kolo zakončí dva večerní souboje a čtvrteční utkání Realu s Betisem Sevilla.

Španělsko - 5. kolo
Santander - Villarreal 0:2 (39. Nihat, 79. Rossi), Valencie - Getafe 2:1 (15. Silva, 31. Villa - 76. Braulio), Pamplona - Levante 4:1 (31. a 51. Pandiani, 57. Juanfran, 77. Javi Garcia - 34. Ettien), La Coruňa - Huelva 0:2 (12. Martins, 47. Guerrero), Murcía - Almería 0:1 (41. Melo), Mallorca - Valladolid 4:2 (49. Nunes, 51. Arango, 82. Victor Casadesus, 86. Varela - 5. Ogbeche, 25. Víctor), Bilbao - Atlético Madrid 0:2 (12. Aguero, 78. Forlán), Barcelona - Zaragoza 4:1 (5. a 11. Messi, 21. Iniesta, 45. Marquez - 9. Zapater).

Reklama

Související témata: