Hlavní obsah

Henry hattrickem pokořil nejhůře bránící tým španělské ligy

MADRID

Barcelonský útočník Thierry Henry se v sobotu večer dočkal svého prvního gólu ve španělské lize a poslednímu Levante nastřílel hned tři. Hattrick francouzského kanonýra proti týmu s nejhorší obranou v soutěži dovedl katalánský velkoklub ke snadnému vítězství 4:1. Gólem se na něm podílel i Lionel Messi, který Henrymu dva zásahy připravil, zatímco domácí skórovali jen z penalty.

Článek

Henry se dosud po přestupu z Arsenalu trefil v barcelonském dresu jen v prvním kole Ligy mistrů do sítě Lyonu, v nejvyšší domácí soutěži mu to trvalo do šestého kola. V Levante, které dosud nevyhrálo a má hrozivé skóre 3:14, ale Henry měl do půl hodiny na kontě dva góly a třetí přidal záhy po přestávce.

Barcelonu však dnes v čele tabulky vystřídal Villarreal, který pokračuje v povedeném startu do sezony, když popáté ze šesti zápasů vyhrál. Tentokrát si poradil s Bilbaem, které porazil 1:0 povedenou hlavičkou Fuentése.

Ani druhý zápas v základní sestavě Osasuny neskončil pro českého reprezentanta Jaroslava Plašila bodovým ziskem. Osasuna nezvládla zápas na hřišti favorizovaného Atlétika Madrid, které zvítězilo 2:0 a udrželo si pátou příčku. Plašil odehrál 54 minut, než přenechal místo útočníkovi Pandianimu.

Nepovedený zápas za sebou mají hráči Valladolidu, když v souboji s Murcíi museli téměř hodinu hrát oslabení o dva hráče. Již ve 26. minutě přišli o vyloučeného Cifuentese, kterého v 34. minutě následoval brankář Butelle. I přesto ale dokázali hrát se soupeřem dlouho vyrovnanou hru a dokonce vstřelit branku, kterou srovnali na 1:1. Jenže čtvrt hodiny před koncem se Murcía opět dostala do vedení a nakonec oslabeného soupeře porazila 4:1.

Dnes se hrají ještě zápasy Getafe - Real Madrid a Huelva - Valencia.

Španělsko - 6. kolo:
Levante - FC Barcelona 1:4 (72. z pen. Viqueira - 17., 24. a 49. Henry, 51. Messi), Almería - Santander 0:1 (10. Garay), Atlético Madrid - Pamplona 2:0 (38. R. Garcia, 82. Agüero), Betis Sevilla - Mallorca 3:0 (79. a 90.+1 Sobis, 59. Xisco), Espaňol Barcelona - La Coruňa 1:0 (46. Tamudo), Valladolid - Murcía 1:4 (48. Borja - 29. De Lucas, 75. Baiano, 80. Alonso, 87. Abel), Villarreal - Bilbao 1:0 (63. Fuentés).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články