Hlavní obsah

Ani výkon v reprezentaci Riquelmeho pozici v klubu nevylepšil

VILLARREAL

Argentinský záložník Juan Román Riquelme sice zazářil v kvalifikačním zápase s fotbalisty Chile, kde se dvěma góly postaral o výhru 2:0, ale k vylepšení pozice v klubu si tím nepomohl. Španělský Villarreal, soupeř Mladé Boleslavi ve skupině Poháru UEFA, s ním nadále nepočítá.

Článek

Riquelme má spory s trenérem Villarrealu Manuelem Pellegrinim a loni strávil čtyři měsíce na hostování v argentinském týmu Boca Juniors. V závěru přestupního období měl nakročeno do Atlétika Madrid, ale z přestupu nakonec sešlo.

Devětadvacetiletý Jihoameričan v červenci dovedl Argentinu do finále šampionátu Copa América, ale ani to mu na místo v sestavě nestačilo. Ve Villarrealu na šanci čeká marně a zřejmě se to ani v nejbližší době nezmění. V reakci na jeho nedávný vynikající výkon v národním týmu to v úterý řekl ředitel klubu José Manuel Llaneza.

"Villarreal je momentálně velmi silný a nemyslím si, že by tohle výrazně ovlivnilo situaci. Před nějakým časem jsme přijali určité rozhodnutí a náš postoj je velmi jasný. Doufáme, že v prosinci hráč a klub najdou řešení této záležitosti," uvedl klubový šéf s tím, že by preferoval Riquelmeho odchod.

Považuje ho přitom za kvalitního fotbalistu. "Nemyslím si, že by měl něco někomu dokazovat. Všichni víme, že je to skvělý hráč, to jsme nikdy nezpochybňovali," dodal Llaneza.

Reklama

Související témata: