Hlavní obsah

Robinho dostal za flám a pozdní návrat do Realu pokutu

MADRID

Brazilský útočník Robinho dostal od vedení Realu Madrid pokutu za pozdní návrat z reprezentační akce, která vyvrcholila bouřlivým večírkem. Výši finančního trestu zástupci španělského mistra neoznámili. Třiadvacetiletý fotbalista se s barcelonskou hvězdou Ronaldinhem zdržel na oslavě tak dlouho, že nestihl včas odletět zpátky do Španělska.

Článek

Brazilská média popisují večírek fotbalistů slavících výhru 5:0 nad Ekvádorem v kvalifikaci mistrovství světa 2010 jako orgie. Právě Robinho údajně během mejdanu pověřil členy ochranky, aby sehnali čtyřicet prezervativů. Fotbalista tuto zprávu listu O Globo popřel.

"Něco jsem o tom slyšel a muselo to být hodně veselé. Nicméně se mi to nelíbí. Takové věci musejí přestat. Doufám, že to opravdu nebylo tak, jak to prezentovaly noviny," prohlásil trenér Realu Bernd Schuster, jenž k sobotnímu duelu s Espaňolem nenominoval Robinha ani jeho krajana Julia Baptistu. Ten přiletěl rovněž pozdě, ale vyvázl bez pokuty, protože na večírku nebyl.

Do hry v sobotu nezasáhne ani Ronaldinho, i když barcelonský kouč Frank Rijkaard původně doufal, že jeho největší hvězda navzdory zpoždění proti Villarrealu nastoupí. Brazilec však nakonec pouze individuálně trénoval.

Reklama

Související témata: