Hlavní obsah

Villarreal porazil i Barcelonu a už je druhý ve španělské lize

Ve famózním startu do sezóny pokračují fotbalisté Villarrealu, v 8. kole španělské ligy v sobotu dokonce porazili Barcelonu 3:1. Dvěma proměněnými pokutovými kopy k tomu přispěl španělský reprezentant Senna.

Článek

Villarreal, který se v Poháru UEFA utká s Mladou Boleslaví, se tak dostal před Barcelonu na druhé místo v tabulce a ztrácí jen bod na vedoucí Real Madrid, jenž nečekaně prohrál s Espaňolem 1:2.

Trenér Realu Bernd Schuster k duelu v Barceloně nenominoval Brazilce Robinha ani jeho krajana Julia Baptistu, kteří se vrátili pozdě z jihoamerické kvalifikace. Hráči domácího Espaňolu vsadili na ostré nástupy do obou poločasů, které jim vždy vynesly rychlý gól, naopak favorizovaný madridský soupeř dokázal kamerunského brankáře Kameniho překonat až v poslední minutě.

Jedinou branku Barcelony, před kterou se díky výhře 4:2 nad La Coruňou dostala i Valencie, vstřelil teprve sedmnáctiletý talentovaný útočník Bojan Krkič, jenž tak zaznamenal svou první soutěžní branku v dresu katalánského klubu. Do základní sestavy se dostal díky absenci Ronaldinha, kterého trenér Rijkaard nenominoval kvůli pozdnímu návratu z reprezentačního srazu.

Trenér Villarrealu Manuel Pellegrini dal v sobotu důvěru sestavě: Viera - Capdevila, Cygan, Venta, Fuentes - Pires (70. Fernandez), Cazorla, Cani, Senna - Bruno, Franco (80. Tomasson).

Fabiano zajistil Seville tři body z venku 

Dařilo se také Seville, která sdílí základní skupinu Ligy mistrů s pražskou Slavií. Ta si napravila reputaci po předchozích špatných výsledcích v lize, když dvěma brzkými góly útočníka Fabiana porazila poslední Levante na jeho hřišti 2:0. O třetím vítězství Sevilly v sezóně bylo rozhodnuto již ve 14. minutě, a tak hosté mohli po zbytek utkání šetřit síly.

Sevilla nastoupila v sestavě: Palop - Alves, Boulahrouz, Duda, Dragutinovič - Correia, Renato (82. Fazio), Keita, De Mul - Fabiano (57. Chevanton), Koné (64. Poulsen).

La Liga - 8. kolo:
La Coruňa - Valencie 2:4 (29. Xisco, 88. Bodipo - 38. a 74. Morientes, 10. Joaquin z pen., 16. Baraja), Levante - FC Sevilla 0:2 (7. a 14. z pen. Fabiano), Villarreal - FC Barcelona 3:1 (14. a 35. Senna obě z pen., 3. Cazorla - 25. Krkič), Espaňol Barcelona - Real Madrid 2:1 (2. Riera, 53. Tamudo - 90. Ramos).

Reklama

Související témata: