Hlavní obsah

Fotbalisty Sevilly povede proti Slavii nový kouč Jiménez

SEVILLA

Novým trenérem fotbalistů FC Sevilla se stal bývalý dlouholetý hráč španělského klubu Manolo Jiménez. Na lavičce jednoho ze soupeřů pražské Slavie v Lize mistrů vystřídal úspěšného Juandeho Ramose, jenž v pátek rezignoval, aby mohl přijmout nabídku anglického Tottenhamu.

Článek

Jiménez, jenž hrával za Sevillu čtrnáct let, byl dosud trenérem druholigové rezervy týmu. Třiačtyřicetiletý kouč byl dnes představen hráčům v nové funkci a vedl poprvé trénink. Podmínky jeho smlouvy šéf klubu José Maria del Nido neoznámil.

Nový trenér Sevilly nastoupil v patnácti zápasech i za španělskou reprezentaci, v roce 1990 se zúčastnil mistrovství světa v Itálii.

Slavia v prvním vzájemném utkání v Seville podlehla 2:4, v odvetě na Strahově se španělský tým už pod Jiménezovým vedením představí na závěr základní části 12. prosince. Nový kouč převzal mužstvo na postupovém druhém místě ve skupině H za Arsenalem, ve španělské lize mu patří jedenáctá příčka.

Ramos, jenž dovedl v minulých dvou sezonách Sevillu k triumfům v Poháru UEFA, uvedl, že nabídka Tottenhamu se nedala odmítnout. Podle britského listu Evening Standard mu londýnský klub předložil smlouvu na čtyři a půl roku za 25 milionů liber (asi 962 milionů korun). Na lavičce vystřídal odvolaného nizozemského kouče Martina Jola.

"Bylo to nejtěžší rozhodnutí mého života. Moje srdce zůstane v Seville, ale s ohledem na rodinu a svou kariéru nebylo možné do Londýna nejít," uvedl Ramos na své internetové stránce. Ve španělském klubu měl smlouvu do léta příštího roku. "V Seville jsem strávil nejdůležitější období života, ale někdy se stane, že trenér dostane nabídku uprostřed sezony. A ta výzva teď přišla. Ne v červnu, ale v říjnu," dodal.

Reklama

Související témata: